Facebook og Oculus vil bygge MMO til 1 mia. personer

Giv dine likes ansigt til ansigt

Oculus Rift, Virtual Reality-headsettet med uanede muligheder, lod sig tidligere på året opkøbe af Facebook for 2 mia. dollars.

Opkøbet virkede måske på overfladen som en sammenføjning af et noget umage par, og som en mystisk investering fra Facebook's side, og det har da heller ikke været helt klart hvad samarbejdet skal munde ud i indtil nu.

Oculus CEO Brendan Iribe har netop givet et bud på hvad fremtiden kan bringe til dette års Techcrunch Disrupt. Han fortæller, at selv om det vil kræve et større netværk end hvad der er tilgængeligt i dag, er ambitionen at skabe en Virtual Reality-verden med en milliard samtidige brugere.

Det giver også indblik i, hvorfor Oculus har valgt at blive partnere med netop Facebook, i stedet for en mere traditionel gamer-virksomhed. Iribe siger, at selv om Oculus stadig er lige engagerede i gaming, ville det være en kunstig begrænsning af deres rækkevide kun at fokusere på spil. "Vil du helst bygge en platform som har en millard brugere, eller kun 10, 20, eller 50 millioner?"

Der er stadig ingen forlydender om, hvilken type spil, udover det noget vage prædikat, MMO, Oculus har i tankerne,

Selv om milliard-MMO'en skulle blive til virkelighed, bliver det ikke lige med det første. For at kunne nå dertil, har Oculus sat sig det konkrete mål, at give spillere mulighed for at have "rigtige samtaler" i virtual reality. Ifølge Iribe er grafikken stadig på et stadie, hvor mennesker fremstår uvirkelige, men mere tegneserie-agtig grafik vil måske gøre samtalerne mere overbevisende. "Hvis du giver slip, kan du have en rigtig samtale med en person. Det er den hellige gral vi forsøger at nå til".

Hvis det skulle lykkes for Oculus og Facebook at indfri forventningerne, burde det være muligt for selv de allermest socialt ubegavede at finde sig et guild blandt en milliard mennesker.

Hvis du har idéer til, hvordan sådan en mega-MMO kunne udformes, eller andre tanker omkring samarbejdet, så fortæl os om det i kommentarerne.

Via The Verge

Jump to comments (6)

About the author

Troels Sejrup Rødkjær

Troels Sejrup Rødkjær

Contributor

Troels har sovet, spist, læst og levet gaming siden hans hænder var store nok til at omklamre et gamepad, og han har aldrig siden givet slip. Han kan fare vild i sin egen lejlighed, men vækker du ham om natten, kan han tegne et ret præcist kort over Hyrule i Ocarina of Time. Han undres til stadighed over at surround sound så sjældent prioriteres i et ordentligt gamer-setup.

Relateret indhold

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Se også...

Shark Laptop G17-70 - Anmeldelse

Kvalitetskomponenter med stærk performance møder designmæssige udfordringer.

EssentieltFinal Fantasy XV - Anmeldelse

Charmerende og rørende roadtrip, kombineret med rigelige mængder japanske særheder.

FeatureSkyrim in Concert - Anmeldelse

Bethesdas eventyr er lige så fremragende, selvom man blot lytter til musikken.

Kommentarer (6)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

Hide low-scoring comments
Sortering
Threading