Eurogamer.dk

Surgeon Simulator 2013 - Anmeldelse

Ny anmelder går lige i hjertet

En unik kombination simulator og doktorleg for sadister

Du er lige mødt op på kontoret, tjekker tiden og ser på dagens operationer. En enkelt hjertetransplantation er på programmet. Barnemad. På operationsbordet ligger en uheldig mand ved navn "Bob". Brystkassen er åbnet for adgang til ribben og organer, og netop ribbenene agerer eneste barriere mellem din hånd, hans hjerte, og den transplantation der skal til at finde sted. Uden tøven bliver der grebet efter hammeren der står klar på rullebordet. Du rammer forbi, og forsøger ihærdigt at samle hammeren op igen. Efter noget tid med lettere famlen og en motorisk evne der knapt kunne betegnes som nogen "rolig hånd", bliver der herefter banket løs. Bob mister lidt blod, men pyt, det er under kontrol indtil videre. Efter længere tids doktorleg på børnehaveniveau, og brugen af diverse redskaber der hører mere hjemme i et værksted, end på et hospital, er operationen fuldført. Det nye hjerte sidder så fint og banker, på trods af at Bobs resterende organer ligger på gulvet. Mission fuldført, for succes er succes, og videre til næste patient.

Hvis forventningen er en simulator med dybdegående realisme, så bliver man svært skuffet. Surgeon Simulator 2013 balancerer humor, tilgængelighed og udfordring på sin egen, skæve måde. Netop udfordring er der masser af, især før man for alvor har fået styr på sit lem (arm - hold op med at fnise), der mildest talt svarer til at styre en torsk i strakt arm. Der bliver afprøvet tålmodighed i stor stil, når kaffekopper, skalpeller og andre instrumenter samt skrammel bliver væltet, taget op og derefter tabt igen, mens blodet sprøjter og knoglerester sidder i klemme.

1

Boremaskinen bliver ivrigt brugt - nogle gange bedre end andre

Med hensyn til udfordring i spillet, er der to faktorer man som spiller skal holde øje med. Den ene - "Blood Level" - er den mængde blod patienten har (målt i ml), den anden faktor er "Loss Rate": mængden af blod der skyller ud for hvert fejlslagent hug med hammeren/saven/skalpellen/hvad-du-nu-har-i-hånden (målt i ml/s). Det nytter derfor ikke at gå fuldstændig amok med hånden, og bare rive løs i Bob, eller tage den nærmeste boremaskine og jage den ind i øret på staklen der ligger i koma. Du bliver bare straffet i form af stress og en patient der hastigt nærmer sig sit sidste åndedræt. Udsigten til at miste Bob på baggrund af en lettere ustyrlig hånd, og tendens til at pille ved absolut alting, er konstant en overhængende fare, men ikke desto mindre en del af charmen.

Styringen er ubekvem i første omgang, og det kan være en smule svært at vænne sig til det faktum, at du kun har éen arm og fem fingre at gøre godt med. Dog det i god tråd med spillets underfundighed og pjattede tilgang til lægeverdenen, og efter noget tid i selskab med Surgeon Simulator 2013, indser man faktisk at den unikke styring er til at overkomme. Armen føles mere og mere naturlig at styre, og ens håndbevægelser for hver operation minder mindre om et alzheimer's offer, og mere om en distræt kirurg med motorikbesvær. Der falder knapt så mange skalpeller i klemme - ikke at det gør noget ved din score - og Bob bliver opereret hurtigere og mere effektivt. Dog skal det nævnes, at så snart man har klaret de oprindelige missioner, bliver der låst op for Ambulance Mode. Hvis man troede at styringen var til at overkomme, skal man holde tungen lige i munden i disse missioner. Her foregår Bobs operationer nemlig i en - mere eller mindre - løbsk ambulance, frem for de sterile hospitalsomgivelser i de første missioner. Dette gør hele scenariet friskt og giver spilleren et lille reality-tjek, for du skal jo nødigt tro du er noget særligt her.

2

Før en operation bliver der tjekket tid, og uddelt fingertegn

Surgeon Simulator 2013 er godt akkompagneret af et hyggeligt, pumpende soundtrack, der blot tilføjer en ekstra dimension til den humor spillet besidder. Man kan ikke andet end at holde humøret højt, mens man tysser på den intetanende patient og hvisker med forsikrende stemme, at man er læge, og ikke bare en wannabe med forkert grej.

På trods af spillets manglende dybde uden DLC pakker, så er det ikke desto mindre en underholdende cocktail af medicinsk spas og anderledes tidsfordriv. Easter Eggs er til at finde i spandevis, og DLC er ligeledes til at opdrive når man har fået nok af de oprindelige missioner. Surgeon Simulator 2013 kan udfordre, give et enkelt grå hår (eller to) på panden, og overraske på sjov manér, men så er der heller ikke meget mere at hente i spillets få oprindelige missioner. Det er en konstant kamp om bedste tid og færreste fejl, en kombination der hurtigt bliver en smule kedsommelig.

Spillets humoristiske stil og de mange muligheder for at udføre de enkelte operationer, opvejer spillets kortvarighed. Man er ikke et øjeblik i tvivl om, at udvikleren, Bossa Studios, har haft det sjovt med at udvikle spillet, og konklusionen er derefter. Surgeon Simulator 2013 har hjertet på rette sted.

7 / 10

Surgeon Simulator 2013 - Anmeldelse Mads Pedersen Ny anmelder går lige i hjertet 2014-02-04T14:40:00+01:00 7 10

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...