Eurogamer.dk

Logitech G402 Hyperion Fury - Anmeldelse

Danmarkspremiere på Logitechs nyeste gamer-mus

Det er både med glæde og en smule ærefrygt at jeg lægger ud med at skrive denne anmeldelse. Der er nemlig tale om en vaskeægte danmarkspremiere, idét at Logitech i dag løfter sløret for deres nyeste gamer-mus til spillere verden over. Eurogamer.dk har fået æren af at være de første der får fingrene i det lille nye vidunder og jeg er spændt på at se hvad den nye model har at byde på. Navnet er G402 Hyperion Fury og er for den gamle G400s, hvad Proteus Core var for forgængeren G500s. I tråd med G400-traditionen er her altså tale om en mus der er designet direkte til FPS-gameren, der har brug for en simpel og solid mus, med fokus på rå præcision, i kombination med ergonomisk komfort.

Design og Features

1

"Har de sendt mig endnu en Proteus Core?", var min første tanke. Nej, den er god nok, men de visuelle ligheder mellem de to mus er altså ikke til at tage fejl af. Enhver der har læst min anmeldelse af Proteus Core vil vide at denne opdagelse kom som en glædelig overraskelse, da jeg mener at netop den visuelle præsentation ligger i den absolutte elite af hvad der findes på markedet lige nu. Jeg er vild med måden Logitech kombinerer mat- og højglans-sort med den pulserende blå farve i et futuristisk, enkel, nærmest TRON-agtigt design, der aldrig kommer i nærheden af at blive vulgært i sit udtryk, men i stedet holder sig på den stilede side af linjen. Jeg har ikke altid været lige stor fan af Logitechs farvevalg på deres mus, men mener klart, at de med deres nye generation har ramt plet på netop dette punkt. Jeg vil grundet lighederne med Proteus Core indrage denne løbende, for at give en idé om hvad man til sammenligning kan forvente sig af den nye Hyperion Fury.

2

Kigger vi på knappernes layout, så fortsætter G402 med at imitere dens storebror og vi finder således endnu en gang både en dedikeret "sniperknap", der drastisk sænker musens DPI-niveau så længe den er aktiveret samt de vante frem- og tilbage-knapper, placeret strategisk lige over tommelfingeren. To knapper forrest til venstre står for at hæve eller sænke DPI-niveauet fra 240 til loftet på 4000 - der på trods af kun at udgøre en tredjedel af Proteus Cores astronomiske 12000 DPI, er rigeligt til en hver form for spil. Den fantastiske optiske Delta Zero-sensor er igen hovedpersonen i den tekniske afdeling og står for uovertruffen præcision, silkebløde bevægelser og vil i kombination med en polling rate på 1000 Hz, sikre dig at markøren ender præcis hvor du ønsker det.

4

Det stopper dog ikke her. Logitech har nemlig som noget nyt udstyret den nye G402 med en såkaldt Fusion Engine, der via et accelerometer og gyroskop sørger for en 1:1 overensstemmelse mellem din hånds bevægelse og markørens opførsel. Man kan selvfølgelig argumentere for at meget af dette er tekniske gimmicks og stille spørgsmål til, hvor meget det egentlig påvirker den enkelte bruger under en spilsession. Jeg kan dog berette at denne mus leverede en mærkbar mere solid oplevelse, sat overfor flere af konkurenterne, under samtlige spil jeg testede den i. I sidste ende er det selvfølgelig klart at en mus ikke kan gøre op for mangler fra spillerens side, men G402's tracking, både på musemåtter i hård plast såvel som af stof, efterlod mig imponeret. Den føles virkelig både super let og præcis at flytte rundt på.

5

Ergonomisk er Hyperion Fury en fuldblods Logitech-mus. Den føles ganske enkelt som en gamer-mus bør og ligger endnu en gang tæt op af Proteus Core - dog med få undtagelser. Væk er den lille vinge under tommelfingeren, som var at finde på både G502 og G602. Derudover så gør Hyperion Fury også brug af en lavere, men længere krop, der gør den bedre engnet til dem der måtte fortrække et håndfladegreb. Ikke at den ikke også nemt kan bruges med et klo-greb, men sat overfor Proteus Core vil jeg mene at G402'erns profil støtter håndfalden en smule bedre - især for dem med store hænder. Den dobbeltsidede gummibelægning fra G502'eren er også tilbage - denne gang i end mere camoufleret udgave, da det ved første øjekast ligner almindelig sort plastic. G402 udkommer i begyndelsen af august, med en pris der ligger et trin under G502. Som tidligere nævnt, så har Logitechs 400-mus altid været en mere simpel affære, sat overfor 500-serien. I forbindelse med "nedgraderinger" fra Proteus Core, er det metalliske scrollhjul, der kan sættes i frit spin desværre ikke at finde på G402. Musens kabel er heller ikke blevet produceret i højkvalitets flet, men er istedet af almindelig gummi. Sidst er der muligheden for at ændre musens vægt via små, udskiftelige vægte også strøget fra feature-listen. Den sidstnævnte manglende feature gør mig ikke noget personligt, men Logitechs berømte frit-kørende scrollhjul, samt en robust ledning havde jeg nu gerne set på en så ellers lækker enhed. Der er dog heller ingen grund til bekymring for dem der måtte være i tvivl om G402 skulle være for tung en sag. Musen er nemlig skabt i solide letvægtmaterialer og er faktisk en del lettere end G502, selv uden nogle af dens vægte sat i.

Software

7

Logitech Gaming Software lægger endnu en gang hus til løjerne, når det kommer til at indstille sin G402. Programmet er simplistisk og stilrent og gør det nemt og overskueligt at sætte musen op efter netop dine præferencer. Musen kan lagre tre profiler internt, eller et næsten ubegrænset antal profiler på din computer. En af de bedste funktioner i Logitechs software er dens evne til at scanne din pc, afgøre hvilke spil du har installeret og automatisk oprette profiler for dem. Derfra er individuel tilpasning af profilerne ligetil og softwaren vil automatisk anvende den passende profil så snart spillet starter. Brugere kan også oprette makroer på samtlige knapper, indstille musens belysning og justere DPI-niveauet.

Musen kan derudover også tilpasses til at fungere bedre, afhængig af hvilken overflade den skal bruges på. Uanset om det er en blød eller hård musemåtte, et skrivebord, eller en glasplade, så kan Hyperion Fury indstilles til at yde og reagere optimalt.

Billedet til højre er af G502, hvilket skyldes at min G402 ikke registreres i Logitechs Gaming Software i skrivende stund. Grunden er selvfølgelig at musen endnu ikke er officielt lanceret og Logitechs program får sig nok en mindre opdatering inden for en uge, eller to, der fikser det lille problem.

Konklusion

Logitech burde efter min mening give holdet bag deres G-serie af mus en lønforhøjelse og give dem frit spil på hele deres periferi line-up. Som du nok kan læse dig frem til så formår Hyperion Fury på overlegen vis at flytte 400-serien ind i den nye era, på samme vis som Proteus Core gjorde det for sin forgænger tidligere på året. Det er teknisk håndværk når det er bedst og jeg er fan af at man fra Logitechs side formår at holde niveauet så højt.

Sat direkte overfor G502 savner jeg det metalliske scrollhjul og den flettede, robuste ledning. Jeg mener også at knapperne på Proteus Core er bedre strategisk placeret og deres taktile feedback af en anelse højere kvalitet. Men som et komplet produkt er det marginalerne der adskiller de to og som en enkeltstående enhed er den nye Hyperion Fury med helt forrest i feltet når det kommer til high-end gamingmus. De stilede letvægtmaterialer der danner musens ydre, Logitechs sans for ergonomi og komfort, i kombination med den standard-sættende Delta Zero-sensor, bør gøre musen til oplagt valg for alle der leder efter en opgradering til deres setup og jeg spår at den bliver et kæmpehit blandt konkurrerende FPS-spillere verden over når den udkommer.

Du kan læse de komplette specifikationer for Hyperion Fury på Logitechs hjemmeside.

6

9 / 10

Logitech G402 Hyperion Fury - Anmeldelse Thomas Bornø Danmarkspremiere på Logitechs nyeste gamer-mus 2014-07-30T10:00:00+02:00 9 10

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...