Eurogamer.dk

Rayman Legends - Anmeldelse

Rayman folder sig ud på Playstation 4

Jakobs anmeldelse røg online d. 20/09 2013 - Johannes har kigget på PS4-udgaven af Rayman Legends og du kan læse mere på side 2

Rayman Legends og GTA V har noget tilfælles. De skal nemlig begge leve op til ekstremt høje forventninger og en forgænger, der stort set gjorde alt perfekt. Kan perfektion forbedres? I Raymans tilfælde er svaret et klart ja.

Rayman Legends formår, trods af et utal af forgængere siden 1990'erne, stadig at overraske. Lige som du tror, at du har regnet skabelonen for en bane ud, sker der noget uforudset, som vender gameplay'et på hovedet. Og lige som du tror, at du har set det hele, dukker der store klumper af indhold op. Og lige som du er ved at opgive i frustration, charmerer Rayman dig nok til at holde fast bare to minutter ekstra og finde løsningen.

Som i forgængeren Rayman Origins kan op til fire spillere drøne igennem et utal af skøre verdner i jagten på Lums og på Teensies, som skal befries. Hver verden har et eget tema ikke sjældent trukket fra filmens verden (fx "Sådan skyder du din drage") med passende underlægningsmusik. Spillet fokuserer typisk på opgaveløsning frem for tidspres, men nogle af banerne (fx "Kviksand") sætter dig under voldsomt pres, fordi sandet hele tiden sluger banen, og du konstant skal bevæge dig videre samtidig med, at du prøver at holde udkig efter tilfangetagne teensies.

1

Du skal igen redde Teensies - enten alene eller med venner

Omfanget er overvældende og sender stort set alle konkurrenter over i skammekrogen. Mere end 120 baner er det blevet til - heraf er 40 baner opdaterede versioner fra Rayman Origins. Du kan også låse op for såkaldte "Invaded" udgaver af banerne, hvor du skal gennemføre banen på tid. Derudover er der daglige og ugentlige udfordringer, hvor du konkurrerer med andre om at få pokaler. Selv et minifodboldspil - Kung Foot - kan du fordrive tiden med.

Hver eneste bane er skabt med kærlighed og er fyldt til randen med små detaljer - både i forgrunden, på selve spilområdet og i baggrunden. Grafikken er holdt i tegneseriestil og minder om noget, Tim Burton kunne have fundet på, mens han var i sukkerchok. For uanset hvor store og barske monstre og banerne bliver - de er altid nuttede.

2

Rayman Legends er et visuelt festfyrværkeri med fede detaljer overalt

Banerne bliver aldrig uretfærdige, men er til at gennemskue, hvis bare du tænker lidt over tingene... og øver dig. For der er ingen tvivl om, at den helt store fornøjelse kommer, når du mestrer banen til perfektion og så som en anden racerkører drøner igennem det hele nærmest uden at stoppe undervejs. Her er det vigtigt at holde øje med Lums, for de indikerer oftest den optimale rute. Du løber, hopper, sparker og bruger Raymans helikopterevne til at svæve - og dine øjne til at spejde efter hemmelige områder, hvor konge- og dronning-teensies bliver holdt fanget.

Et tilfredsstillende "Oooooooh" fra et usynligt publikum lykønsker dig med, at du har fundet et hemmeligt område, og inden for venter en opgave eller en gåde. Det kan være at dreje et hjul fyldt med pigge frem og tilbage for at udnytte tyngdekraften til at falde ned de rigtige steder eller en opgave sammen med Murfy, hvor du skal bruge ham til at spise dele af banen på den helt rigtige måde, så uendelige mængder af flydende lava ikke rammer dig på din vej hen mod buret med rummets teensie.

3

Rayman Legends bliver aldrig uretfærdig - men nogle gange skal du lige bruge de gamle grå celler

Rayman får generelt rigtig meget hjælp af Murfy, som du i Xbox 360 versionen styrer med B-knappen. Han drøner automatisk hen til den næste forhindring, og nogle gange skal du koordinere både Rayman og Murfy samtidigt i et afsindigt tempo, der kan tage pusten fra selv et japansk kampspil. Mens Rayman drøner ned af kæder eller flygter for ild, der indhenter ham bagfra, udløser Murfy platforme, fjerner fælder eller sørger for, at Rayman får et skub, så han hopper ekstra langt. Der er endda blevet plads til sjove øjeblikke, som når du bruger Murfy til at kilde en kæmpemæssig kriger, indtil han bryder sammen af grin, sænker sit skjold og du kan sparke ham.

Musikken fortjener i øvrigt ekstra ros, for de mange numre er utroligt fængende og kan være svære at få ud af hovedet igen. Som sagt kommer mange af dem fra filmens univers, jeg lagde fx mærke til en tydelig hilsen til Ennio Morricones musik i Sergio Leones spagettiwesterns.

Rayman Legends er et af de få spil, hvor der intet er at udsætte. Forgængeren blev af mange regnet som denne konsolgenerations bedste platformspil, men dén ære har Rayman Legends nu overtaget.

10 / 10

Rayman Legends - Anmeldelse Jakob Paulsen Rayman folder sig ud på Playstation 4 2014-03-01T11:26:00+01:00 10 10

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...