Eurogamer.dk

Rogue Legacy - Anmeldelse

Rogue-lite platformer som kan udfordre dig fra nu af og indtil jul

Sir Charles, som ikke kan se i 3D, og som kaster magi baglæns.

Der er en fin balance mellem at gøre et spil langt og udfordrende, og så at gøre et spil langt og kedeligt.

Til tider kan det godt virke til at Rogue Legacy er lige lovlig tæt på at overskride den grænse. Når man for 10. gang dør til den først boss, efter at have brugt lang tid bare på at finde ham kan man godt begynde at blive irriteret.

Men man er nødt til at indse sandheden: det er ikke spillet der fejler noget - man er bare ikke selv god nok.

Rogue Legacy er et såkaldt Rogue-lite spil. Altså ikke et Rogue-like, men Rogue-lite. Det vil sige at når man dør, så er ens karakter død for evigt. Men man starter dog ikke helt på bar bund næste gang man vil spille. De penge man tjente på sin tidligere karakter kan man nu bruge til at købe opgraderinger til sin næste karakter, og disse opgraderinger beholder du mellem dine karakterer. Så man bliver stille og roligt stærkere og stærkere.

Konceptet med spillet er meget simpelt. Du er en form for helt (der er tre klasses at vælge i mellem som udgangspunkt, men der kommer flere i løbet af spillet) og du skal ind i et slot fyldt med fælder og fjender for at finde kongen. For at komme ind til kongen skal du dog først besejre fire mægtige fjender, som befinder sig i hver sit område.

1

Den første område er selve slottet. Her er det nogenlunde nemt at besejre fjenderne, også hvis man endnu ikke har nogen opgraderinger, eller noget udstyr. Det næste del er en dyster skov, hvor sværhedsgraden selvfølgelig er en del højere. Derefter kommer man til slottets tårn, kaldet The Maya, og til sidst skal man ned i The Darkness, kælderen under slottet.

For hver karakter bliver slottet tilfældigt genereret på ny, så hver gang du går ind i slottet, er det en ny oplevelse. Det skal dog siges, at når man nærmer sig at have spillet i 8 timer, begynder man så småt at genkende de forskellige rum.

Udover at slottet er tilfældigt genereret, så vælger man også mellem tre tilfældigt genereret karakterer hver gang man dør. Disse karakterer har så hver deres attributter. Du kan fx komme ud i at spille som en Paladin, med I.B.S. (irritable bowel syndrome) og Vertigo, således at alting vender på hovedet, og du konstant prutter.

Eller hvad med en Lich Queen, som er lesbisk og ordblind? Mulighederne er mange, og ofte enormt underholdende, men der er mere til dem end det - de påvirker også den spillestil man skal bruge. Nogle af disse attributter passer bedre til nogle classes end andre, så det gælder om at vælge den rigtige arving hvis man gerne vil klare sig godt.

Hvis der ikke er nogen der lige ser ud til at være gode, er det heldigvis ikke sværere at få en ny, end at rende ind og dø igen.

2

Når man dør får man en oversigt over hvad man har dræbt.

Spillet er enormt udfordrende. De første par gange man møder en ny fjende kommer man til at bruge lidt tid på at lære hvordan denne fjende opfører sig. Hvis du ikke har 100% styr på hvordan det ser ud når fjenderne angriber, så får du meget svært ved at komme langt i spillet.

Udover at være udfordrende er spillet også enormt langt. Efter 8 timers spilletid havde jeg endnu ikke besejret bossen i skoven, altså område nummer to. Og hvis I sidder og tænker at det næsten er halvvejs, så tro om igen. Første område tog ikke lang tid, men det næste tog meget længere tid, og den trend forsætter i de næste områder.

Grafikken er charmerende old school, og musik er enormt fed - selvom den måske begynder at blive lidt træls i længden. Der plads til en del forbedringer i spillet, men det er småting, og det er sandsynligt at Cellar Door Games vil udsende et par opdateringer undervejs, som skal sørge for at rette op på de sidste små irriterende detaljer.

For bare 14 euro, får du helt klart valuta for pengene hvis du køber Rogue Legacy. Det er muligvis ikke et spil man sætter sig ned, og gennemfører i én omgang, men det er et spil som man kan finde frem igen og igen, og have det sjovt med. Det er udfordrende, underholdende og belønner dygtige spillere. Så find tegnebogen frem og smut hen på Steam - du vil ikke fortryde det!

8 / 10

Rogue Legacy - Anmeldelse Mads Madsen Rogue-lite platformer som kan udfordre dig fra nu af og indtil jul 2013-07-04T16:13:00+02:00 8 10

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...