Eurogamer.dk

Roccat Isku FX - Hardwareanmeldelse

Vi tager et kig på et populært gamingtastatur fra tyske Roccat

ISKU FX er ROCCAT's bud på et gamerkeyboard i mellemklassen, og umiddelbart ligner det så meget andet, der findes på markedet. Du får et QWERTY-tastatur i standardformat, plus 5 specielle M-taster, en række multimedietaster i toppen og tre specielle "Thumbster"-taster under mellemrumstasten, som du, ikke overraskende, kan ramme med tomlen. Tastaturet har en bred håndledsstøtte, som ikke kan tages af, skridsikre fødder og baggrundsbelysning, som kan bruge en af 16,8 millioner forskellige farver. Looket er i den "Stealth Bomber"-agtige ende af skalaen, så måske kan det ikke ses på en radar, men det er stort og absolut synligt på dit skrivebord, dog uden at være alt for bling-bling. Har du, som jeg, en laptop i Asus G-serien, så passer det smukt ind i dit setup. På den nørdede måde.

ISKU FX bruger ROCCAT's Easy-Shift[+]-teknologi til at give dig adgang til en lang række makro-taster. Easy-Shift[+]-tasten sidder der, hvor du normalt ville finde CAPS LOCK, og trykker du på den, får du adgang til hele 36 forskellige makrokommandoer, som alle sidder i WASD-området og dermed er tilgængelige med venstre hånd. Makroerne kan konfigureres stort set på alle måder, man kan forestille sig, med ROCCATS omfattende og ganske brugervenlige software. Som altid kræver det selvfølgelig tilvænning at bruge denne type værktøj, men selv om jeg normal ikke er den store makrobruger, var det til at have med at gøre. Tastaturet har også en speciel makrotast, som du kan bruge til at optage makroer på farten, hvis du fx står og skal bruge noget helt specifikt på en bestemt bane i et spil. Absolut en brugbar funktion, hvis man er hardcore. Tastaturet understøtter også ROCCAT TALK, så Easy-Shift[+] også kan bruges til at aktivere makroer på andet kompatibelt tilbehør fra ROCCAT. Lige nu fungerer det med musene Kone XTD og Kone Pure, men der kommer flere enheder til løbende.

1

"Til prisen er ROCCAT ISKU FX lidt af et fund, hvis du ønsker et stærkt tastatur med attitude, masser af makroer og fremragende stabilitet."

Tastaturet har også 8 medietaster, som også kan konfigureres efter behov, men her savnede jeg lidt mere fleksibilitet i ROCCATS's software. Jeg kunne fx ikke vælge Spotify som min medieafspiller, og det var muligt at tildele en knap til at sætte computeren i slumretilstand, men ikke i dvale, som jeg ellers primært bruger. Man kan håbe, at en fremtidig opdatering kan løse dette. Rent kvalitetsmæssigt har tastaturet ellers overrasket mig. Det føltes temmelig plasticagtigt, da jeg tog det ud af pakken, men på et bord står det utrolig solidt og godt, og håndstøtten er enormt behagelig for mine hænder. Den ru overflade gør desuden, at du ikke behøver at bekymre dig om fedtefingre. Tasterne er af den "billige" dome-type, og de er i mellemhøjde, hvilket på papiret ikke lyder helt optimalt, men de er faktisk virkelig gode i brug og lader til at kunne tage rigeligt med tæv. Samtidig er de også behagelige til almindeligt arbejde, og jeg har på intet tidspunkt savnet mit gamle tastatur, et Steelseries 3G. Eneste minus er M-tasterne, som jeg ofte kommer til at trykke på i stedet for Shift eller Ctrl, men det er en vanesag. Man skal også være opmærksom på, at tasterne larmer en hel del, men det er ret almindeligt for denne type. Meget kan man også sige om baggrundsbelysningen i tastaturet, men decideret køn er den ikke. Lyset er i den svage ende, og farverne virker ikke specielt klare. Til gengæld blænder de ikke en, hvilket kan være et problem med andre modeller. Til normalt brug måtte det gerne have været muligt at vælge hvidt lys, men det er desværre ikke en af de mange millioner muligheder.

Til prisen er ROCCAT ISKU FX lidt af et fund, hvis du ønsker et stærkt tastatur med attitude, masser af makroer og fremragende stabilitet. Modellen har en vejledende pris på 99 Euro, altså ca. 750 kr., og du kan finde flere oplysninger hos Roccat.

8 / 10

Roccat Isku FX - Hardwareanmeldelse Jonatan A. Allin Vi tager et kig på et populært gamingtastatur fra tyske Roccat 2013-02-28T14:31:00+01:00 8 10

Kommentarer (6)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...