Eurogamer.dk

Wii U dratter omkuld i Japan

Der bliver solgt flere Vita'er end Wii U'er.

Sony sælger dobbelt så mange PS3'er som Nintendo sælger Wii U.

Nintendos nye Wii U-konsol møder modstand i Japan og er dumpet betydeligt ned på ranglisten over de mest solgte konsoller. I sidste uge blev der solgt 9.600 eksemplarer af maskinen mod 18.500 Playstation 3-konsoller. Mest angstprovokerende for Nintendo må dog være det faktum, at det lykkedes Vita at overhale Wii U og nå op på 11.450 solgte.

Tallene kommer fra Media Create, der laver prognoser over salg af spil og hardware i Japan.

Til sammenligning har Nintendo langt større succes med den håndholdte 3DS, hvor interessen for denne konsol løb op i hele 74.000 solgte maskiner i den forgangne uge. Grunden til Vitas pludselig fremgang i forhold til forrige uge er den varslede prisnedsættelse, som visse butikskæder angiveligt er tyvstartet på.

Nintendo har ikke kommenteret de foruroligende salgstal endnu, men de skal afgjort ses i lyset af, at den forgangne uge kun bød på ét nyt spil til Wii U: Tank! Tank! Tank!, som vi på Eurogamer.dk har dårlige erfaringer med, og som heller ikke nåede længere op end en 13. plads på softwarelisten.

De næste store titler til Nintendos konsol er Pikmin 3, The Wonderful 101 og Wii Fit U, men ingen af disse har en håndfast premieredato som landet ligger lige nu.

Også i USA og Europa er Wii U omgæret af dystre prognoser for år 2013. Nintendo selv har nedjusteret sine forventninger til konsollen, og visse koryfæer indenfor spiludvikling forventer, at den japanske konsolproducent kan overgå til 100% softwareudviklingen indenfor fem år.

Kommentarer (9)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...