Eurogamer.dk

Bleszinski: Nintendo ender som SEGA

Er Wii U firmaets sidste konsol?

Gears of Wars skaber mener ikke, at Nintendo laver konsoller om fem år.

Efter sin fratrædelse fra Epic Games lever spildesigneren Cliff Bleszinski en frigjort tilværelse, hvor han kan tillade sig at mene mangt og meget om computerspil -- og komme med disse holdninger i fuld offentlighed.

I et nyt interview med GamesIndustry.biz fortæller Bleszinski, at han ikke tror på en fremtidig rolle for Nintendo i udviklingen og produktionen af konsoller. I stedet vil firmaet inden for de næste fem år tage afsked med hardware og satse fuldt på softwareudvikling for at få kassen til at stemme. Firmaet vil ernære sig ved at lave spil til andre konsoller og tablets, hvis man stoler på Bleszinskis spådom.

- Jeg mener, at spilbranchen er i en kæmpe overgangsfase lige nu, som bedst kan sidestilles med de tidlige 80'ere. Nintendo kan meget vel blive tvunget ud i en situation, hvor de er nødt til at omstille hele butikken til softwareudvikling, udtaler han.

Bleszinski ser heller ikke Sony eller Microsoft fri for lussinger over de næste år. Omvendt forventer han, at pc'en som spilplatform står foran en genfødsel takket være de digitale distributionstjenester og Steam Box-lignende løsninger.

Siden novemberpremieren på Wii U har Nintendo mødt skuffende efterspørgsel for konsollen. Nintendo selv måtte nedjustere forventningerne i deres seneste regnskab, og opbakningen fra den japanske konsolproducents samarbejdspartnerne er ikke uden problemer.

Mange analytikere har undret sig over, at Nintendo ikke har omfavnet de nye tablets og lavet Mario- og Zelda-spil til iPad og Android. I stedet har Nintendo valgt at satse fuldt ud på deres håndholdte 3DS.

ZombiU offentliggjort ved E3 med film

Kommentarer (4)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...