Eurogamer.dk

Blu-Ray bliver din primære adgang til PS4-spil

Sony er ikke klar til en fuldstændig digital distributionsmodel

Sony vil stadig bruge Blu-Ray-skiver som den primære distributionsvej for PS4-spil.

Sonys målsætning med næste konsolgeneration er at gøre digitale downloads til en fremtræden måde at købe spil på. Men de er ikke parate til at skrotte Blu-Ray-skiver som den primære måde at sælge spil til forbrugerne. Hverken teknologien eller forbrugerne er parate til at købe alle deres spil via internettet, lyder forklaringen.

- Der er, hvad enten man taler om spil eller andre medier, en klar trend i retning af mere og mere digital distribution. Allerede med PS3 har vi oplevet, at flere køber og forbruger medier over internettet, og det vil fortsætte med PS4. Den primære distributionsmetode forbliver dog Blu-Ray-skiver, i hvert fald for de store spil, udtaler Jim Ryan, der er chef for den europæiske Playstation-afdeling.

Set fra en europæisk synsvinkel er det især de geografiske forskelle i bredbåndshastigheder, der bremser udbredelsen af digitale downloads. Som eksempel fortæller Ryan, at visse steder i Sydeuropa stadig har så langsomme bredbåndsforbindelser, at det ville tage tre hele dage at downloade 25 GB spildata.

Til gengæld arbejder Sony på at gøre digital distribution til en mulighed for dem, der udelukkende ønsker at købe spillene virtuelt. Sony bekræfter, at alle spil til Playstation 4 sættes til salg via Playstation Store. Den tilgang deler konsollen med Nintendos Wii U, hvor man også kan købe og downloade store spil via internettet.

Eurogamer.dk har for nylig set nærmere på de grafiske evner i den nye konsol. Du kan læse mere i vores Playstation 4 artikel.

Kommentarer (4)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...