Eurogamer.dk

Sådan ser virtuelt hår ud i fremtiden

Det virtuelle hår får en god gang Regaine af AMD

Banebrydende ny teknologi fra AMD skal gøre op med kedelig hårpragt i next-gen spillene.

De store, ensfarvede trekanter fra hedengangne Final Fantasy-spil skal ikke længere være dét, der symboliserer virtuel hårpragt i nutidens computerspil. Hardwaregiganten AMD har netop præsenteret en helt ny renderingteknologi kaldet TressFX, der sætter fokus på at tegne hårpragter mere realistisk samt udforme nogle fysikberegninger, så det opfører sig virkelighedstro.

AMD viser teknologien frem i de screenshots, du finder nedenfor.

- Siden begyndelsen på 3D-æraen har alle de store spil haft til fælles, at de var ringe til at lave hår. Håret var store, ensformige kasser uden særskilt animation i forhold til figurens øvrige bevægelser. Mange har forsøgt at skjule problemet med kort hår, hestehaler og hatte, men oftest uden held. Nu har vi taget hul på et af de mest komplekse materialer, skriver AMD på sin officielle blog.

Det første spil, der for alvor vil gøre brug af TressFX-teknologi, er det nye Tomb Raider. Det udkommer som bekendt den 5. marts til pc, Xbox 360 og PS3.

Teknologien er opbygget således, at fysikken bag hvert enkelt hår bliver beregnet individuelt i forhold til tyngdekraft, vinden og figurens øvrige kropsanimationer. Mest bemærkelsesværdigt er det dog, at teknologien også omfatter collision-detection, så hårene aldrig lapper ind over hinanden eller andre genstande som hjelme, hatte og skuldre.

Dette stiller uden tvivl store krav til regnekraften i selv moderne grafikkort, men AMD har endnu ikke givet eksempler på, hvad det vil kræve af flops for at køre flydende. Firmaet mener dog, at Radeon 7000-serien bliver rigeligt i stand til at håndtere TressFX.

Kommentarer (3)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...