Eurogamer.dk

NVIDIA's Tegra 4 tre gange så hurtig som Galaxy S3

Geekbench'er så meget som en bærbar pc

NVIDIA's hypede chip leverer varen i ny benchmark.

NVIDIA tager føringen i kampen om at producere den bedste chip til mobiltelefoner og tablets. Efter lang tids dominans fra Qualcomms Snapdragon-serie, der bl.a. findes i Samsung Galaxy S3 og LG Optimus G, viser den netop fremviste NVIDIA Tegra 4 sig væsentligt overlegen i de første benchmarks. Det gælder også, når man sammenligner chippen med iPhone 5's ARM-teknologi.

Det er PC Magazine, der har sat forskellige telefoner på løbebåndet for at teste TEGRA 4's ydeevne.

I programmet Geekbench opnår Tegra 4 en score på 4148, mens Snapdragon S4 i Samsung Galaxy S3 scorer 1488. iPhone 5 opnår til sammenligning en score på 1640. For en god ordens skyld klarer Snapdragon sig lidt bedre i LG Optimus G med en score på 2129.

NVIDIA's nye chip er således 2-3 gange hurtigere end den nuværende mobilgeneration. Dog skal det understreges, at Tegra 4 formelt hører til næste generation, og at vi kun kan se en fair match mellem konkurrenterne, når hhv. Qualcomm og Apple udsender Snapdragon 800 og den næste iPhone.

Til gengæld giver det et tegn på, at de nye mobilchip faktisk kan levere samme ydeevne som mange budgetvenlige, bærbare pc'er. Det viser også gode tegn til en fremtid, hvor den såkaldte system-on-a-chip-løsning kan erstatte det traditionelle pc-setup med selvstændig CPU og grafikkort.

NVIDIA's Tegra 4 vil som det første indgå i firmaets nye Project Shield, men vi venter stadig på nyt om tablets og mobiltelefoner med chippen indbygget. Sammen med selve Tegra 4 udvikler firmaet også en T4i, som er bedre egnet til mobiltelefonernes nuværende batterilevetider.

Her kan du se NVIDIA's presseevent, hvor TEGRA 4 præsenteres:

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...