Eurogamer.dk

Anklage: Gearbox misbrugte SEGA med Aliens-spillet

En tidligere SEGA-ansat anklager Gearbox for bevidst at sjuske med Aliens: Colonial Marines

Anklagen går på, at Gearbox kun brugte Aliens til at skaffe penge til Duke Nukem Forever.

Aliens: Colonial Marines fik en hård medfart fra både gamere og anmeldere, da det udkom for fjorten dage siden.

Men ifølge anklager fra en tidligere SEGA-ansat, så er det ikke det eneste uldne, der er ved spillet og dets tilblivelse. I et nyt, anonymt blogindlæg anklager han Gearbox for bevidst at have forhalet og sjusket med udviklingen, da det betød flere økonomiske midler, som udvikleren kunne bruge til Duke Nukem Forever og Borderlands.

Den anonyme ansatte har bragt blogindlægget på SEGA Awakens.

- Pitchford og Gearbox ønskede at fokusere helt på Duke Nukem Forever, men hvordan skulle de få penge nok til at hyre gamle 3D Realms-ansatte og købe rettighederne til serien? Nok tjente de en del på Borderlands, men gæt, hvor de fik pengene til Borderlands fra? Nemlig, de kom fra SEGA, skriver han.

- Gearbox løj overfor SEGA, de misbrugte økonomiske midler og de brød aftaler og kontrakter. Alt sammen for at kunne arbejde på et helt andet projekt. De ønskede ikke at arbejde på et spil, de ellers havde kontrakt på at gøre færdig, og de gav det til et andet hold.

Bloggeren hentyder til tidens mange rygter om, at Gearbox sendte en stor del af arbejdet videre til TimeGate Studios. De figurerer i spillets rulletekster, men Gearbox' forklaring er, at de kun står bag ca. 10-20% af spillets samlede indhold.

Gearbox er i øvrigt ikke de eneste, der får ørefigner med på vejen fra bloggeren. Også SEGA selv får kritik for at være for blødsøden og imødekommende overfor udvikleren, og for ikke at turde tage det juridiske skænderi med Gearbox. Det forlyder fra bloggeren, at kontrakten mellem SEGA og Gearbox kun havde krav om, at spillet før eller siden skulle blive færdigt -- ikke med hvilken lødighed.

Det er ikke første gang, at en udvikler anklages for bevidst at have sjusket med et spilprojekt for at skaffe penge. Også Silicon Knights blev anklaget for at sjuske med X-Men: Destiny alene for at finansiere udviklingen af et nyt Eternal Darkness.

Kommentarer (3)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...