Eurogamer.dk

To store spilhjemmesider lukker

Både 1UP og GameSpy drejer nøglen om

To af historiens største spilsites er ikke mere.

Ziff Davis' nylige opkøb af IGN betyder, at to af historiens største spilhjemmesider lukker og afskediger sine ansatte. Det drejer sig om det journalistisk orienterede 1UP og netværket GameSpy, der udover anmeldelser og nyheder også har drevet en række multiplayerservers i over 15 år.

De nye ejere har taget beslutningen en måned efter fusionen mellem IGN-nerværket og Ziff Davis. Selve mændene med pengepungen er dog sidstnævntes ejer, j2 Global.

Ud over afskeden med 1UP og GameSpy er også UGO.com omfattet af nedskæringerne.

- I dag har vi taget nogle svære, men vigtige valg for at sikre fremtiden for IGN og AskMen. Det er bevægende at tage afsked med gamle kolleger, og vi gør hvad vi kan, for at de skal finde nye muligheder. Vores mål er at lave færre ting, men til gengæld være bedre til dem, udtaler Vivek Shah, der er øverste chef for Ziff Davis.

IGN slipper heller ikke for skrammer, for selvom denne hjemmeside stadig vil bestå, bliver talrige amerikanske ansatte fyret for at slanke forretningen.

GameSpy blev grundlagt og udbredt i slutningen af 90'erne som en del af modding-scenen, der for alvor tog fart med Quakes frie programmeringsmoduler. Med tiden udvidede hjemmesiden med en række såkaldte 'Planet'-undersider til individuelle pc-spil. Der blev også bygget mange multiplayerservers til pc-spil, og hjemmesiden fik sit eget program til at facilitere adgangen til dem.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...