Eurogamer.dk

Playstation 4-spil koster det samme som PS3-spil

Sony vil hverken sænke eller hæve loftet for, hvad et Playstation-spil skal koste

Op til 60 dollars i USA

Den kommende Playstation 4 vil spænde vidt, når det gælder prislejet på spillene. Men som udgangspunkt vil loftet over priserne hverken blive hævet eller sænket. Det vil helt konkret koste mellem 1 og 60 dollars at købe et spil til Playstation 4, alt efter om det bliver billige PSN-downloads eller store blockbusterlanceringer i spilbutikkerne.

Det udtaler Sonys øverste chef for den amerikanske Playstation-afdeling, Jack Tretton, til finanskanalen CNBC.

- Folk vil være villige til at betale, hvis de ser værdien i et produkt. Jeg er overbevist om, at der vil være utrolig meget at vælge imellem. Vi vil både lave free-to-play-spil og normale udgivelser, der spænder fra 1 til 60 dollars per spil, udtaler han.

Tretton har i øvrigt ingen frygt for, at spil til mobiltelefonerne vil æde en større og større del af konsolmarkedet. Han ser dem kun som tilføjelser til folks forbrug af underholdning, og med tiden er han overbevist om, at folk vil hoppe over på de større konsoller for at få tilstrækkelig underholdning.

Brancheanalytikere har netop spekuleret på, om konkurrencen fra Android og iOS ville tvinge det generelle prisleje ned for PS4 og Xbox 720. Omvendt har mange også spekuleret i, at de høje omkostninger forbundet med at udvikle forbedret grafik i de nye konsoller ville presse prisen højere op. Fra et prisniveau på $50 i PS2-tiden steg priserne på spil til PS3 eksempelvis til $60.

Men der bliver altså ikke tale om priser i omegnen af $70. I stedet er løsningen, at hver spiludvikler udgiver talrige DLC-udvidelser og virtuelle sæsonkort for at skrabe ekstra omsætning ud af hvert enkelt spil.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...