Eurogamer.dk

FBI opsøger Xbox 720-sladrehank

Man må ikke sælge et Xbox 720-udviklingskit på eBay

En tekniker med indsigt i den næste Xbox er blevet opsøgt af FBI.

Dan Henry, der i udviklerkredse går under navnet SuperDaE, har fået sit hjem ransaget af FBI. Det sker efter anklager om, at han har lækket fortrolige oplysninger om Microsofts kommende Xbox 720-konsol med kodenavnet Durango. Det australske politi gennemsøgte forleden SuperDaEs hjem i selskab med én FBI-agent fra USA.

Dan Henry har igennem mange måneder været en kilde til oplysninger om de næste konsoller fra Sony og Microsoft. Det kom endda så vidt, at han satte et Durango-udviklingssystem til salg på eBay til en pris på $20.000. Det var dette træk, der fangede FBI's interesse og igangsatte detektivarbejdet.

Udviklingssystemet fandt i øvrigt ikke en køber.

Derudover er mange interne dokumenter fra både Microsoft og Sony blevet rundsendt til spilhjemmesider, så de kunne få et indtryk af PS4 og Durango. Eurogamer.dk har bl.a. brugt dem som basis for en sammenligning mellem Xbox og PS4. SuperDaE har hele tiden understreget, at han ikke tjente penge på disse handlinger.

Ifølge dommerkendelsen er det både Microsot, PayPal og eBay, der har bedt om at få aktiviteterne stoppet.

Strafferammen for Henrys handlinger er 20 års fængsel med risiko for fængsel på livstid, hvis der vurderes at være skærpende omstændigheder.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...