Eurogamer.dk

Instruktøren til Deus Ex-filmen får inspiration fra District 9, Looper og Inception

"Vi laver ikke en film baseret på et spil, vi laver en cyberpunk-film"

Menneskerne bag Deus Ex filmen ser på film som District 9, Looper og Inception for at få inspiration til deres cyberpunk film.

Instruktør Scott Derrickson og forfatter C. Robert Cargill fortalte Crave Online at deres Deus Ex: Human Revolution film bliver en cyberpunk film - ikke bare en film baseret på et spil.

"Det er ikke bare en film baseret på et spil," sagde Cargill. "Folk vil have ting fra spillet som de elskede, men de vil også have ting som de ikke så i spillet - ting som spillet ikke lod dem se."

"Det lader os virkeligt uddybe de ting som sker i spillet, og spillet har sådan en fantastisk cinematisk historie at det er meget nemt at trække de elementer ud."

"Men i sidste ende siger vi hele tiden til hindanden, 'Vi laver ikke en film baseret på et spil, vi laver en cyberpunk film.' Og Scott og jeg er så store cyberpunk fans fra vores ungdom at det virkeligt gejler os op. Det er det der er så fantastisk ved Deus Ex, forståelsen for cyberpunk. Eidos Montreal har virkeligt forstået cyberpunk og lavet cyberpunk 'spillet og det er fantastisk og det har været en fornøjelse at arbejde på filmen."

Cargill nævner District 9, Looper og Inception fordi de alle 3 viser publikum noget de ikke har set før, og gør det på en god måde.

"De [District 9, Looper og Inception] er støbeformene for det vi har lavet. Det er ligesom... Lad os flytte grænserne og lave noget nyt med koncepter som folk elsker, og samtidigt fortælle en ny historie som blæser folk omkuld. Det skal være hyperkinetisk og genialt og skal ramme de helt rigtige steder hos vores publikum. Det er det vi går efter."

"Vi forsøger ikke at bygge filmen op omkring Johnny Mnemonic eller New Rose Hotel..."

Deus Ex annonceret sidste år. Derrickson har tidligere instrueret film som Sinister, The Exorcism of Emily Rose og The Day the Earth Stood Still. Han skriver manuskriptet til Deus Ex sammen med hans partner fra Sinister filmen, Cargill.

Ifølge Derrickson er "cyberpunk en svær genre." "Der er en grund til at der endnu ikke har været en god cyberpunk film," siger han. "Der er en grund til at en fantastisk sci-fi film som Neuromancer aldrig har indtaget den store skærm."

"Jeg tror der er en ny bølge på vej, og det er ikke bare fordi teknologien og effekterne er til stede, men jeg tror der er en logik til cyberpunk som film efterhånden kan håndtere."

"Det er sådan vi har det. Grunden til at vi kigger til Inception, Looper og District 9 for inspiration er at de alle er film som tager velkendte science fiction metodikker og vender dem på hovedet samtidigt med at holde jordforbindelsen."

"Tidsrejser, Aliens der kommer til jorden og det at gå ind i folks drømme... Det er ting som man har set adskillige dårlige udgaver af og adskillige udmærket udgaver af. Men der er ikke nogen - indtil de 3 film - som har grebet et filmprojekt an med en realistisk synsvinkel og lavet noget med en ny og friske æstetik."

"Det er lidt en Blade Runner forbandelse og en Matrix forbandelse - der har man film som berører cyberpunk elementer uden rigtigt at være cyberpunk. Samtidigt er de så ikoniske og umulige at overgå. De er perfekte film på hver sin måde, men ingen har kunne undgå sammenligning med dem og bare lave noget helt nyt."

"Der kommer en hel bølge af dem, forudser jeg. Cyberpunk slår igennem. Der kommer en ny type science fiction film, og det bliver cyberpunk, og det bliver utroligt."

Deus Ex filmen er stadig i de tidligste stadier. Et udkast til manuskriptet er klar, men "det er Hollywood," siger Derrickson. "Jeg har været i branchen i mange år, og man kan aldrig vide med sikkerhed hvornår enderne mødes. Der er så mange dele der skal falde på plads for at lave en film."

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...