Eurogamer.dk

NVIDIA optrapper krigen om mobiltelefonerne

Præsenterer ny Tegra-chip med 4G LTE indbygget

NVIDIA arbejder videre med de integrerede løsninger.

Den store krig mellem Qualcomm og NVIDIA på mobilmarkedet bliver nu optrappet af en ny Tegra-chip fra NVIDIA. Hardwareproducenten har præsenteret Tegra 4i, der indbygger 4G LTE og dermed går direkte i kødet på Snapdragon-chippen fra Qualcomm.

Igennem lang tid har NVIDIA's Tegra 3-processor haft svært ved at bryde ud over tabletmarkedet netop pga. manglen på 4G LTE. Med det nye gennembrud er det meget lidt, der forhindrer Tegra-teknologien i at blive en kæmpe magtfaktor blandt både tablets og mobiltelefoner baseret på Android-styresystemet.

- For første gang kan NVIDIA præsentere en integreret løsning med én chip, der samler alle de store funktioner i en smartphone. Tegra 4i-telefoner byder på stor regnekraft og fantastisk lang batterilevetid, udtaler Phil Carmack, der er vice president i NVIDIA's mobildivision.

Arkitekturen i Tegra 4i bygger på ARM-selskabets R4 Cortex-A9 CPU i kombinationen med NVIDIA's eget i500 LTE-modem.

De første fremvisninger af chippen foregår den 25.-29. februar på Mobile World Congress i Barcelona. Her forventer vi også at høre mere om de tekniske specifikationer, så vi bedre kan sammenligne chippens ydeevne med de stærke Snapdragon-produkter fra Qualcomm.

Disse findes bl.a. i Nokias Lumia 920.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...