Eurogamer.dk

Sony skærer Vita-prisen i Japan

Tegn på en ny, aggressiv politik for den håndholdte

Sony vil stimulere efterspørgslen af Vita ved at sænke prisen i Japan

Sony indleder nu en mere offensiv tilgang for at få gang i salget af den håndholdte Playstation Vita i Japan, evt. med senere udbredelse til Europa og USA. Elektronikgiganten sænker prisen på begge versioner af konsollen til 20.000 yen fra de tidligere udsalgspriser på 25.000 og 30.000 yen for hhv. WiFi og WiFi-3G-udgaverne.

Det svarer til et fald i danske kroner fra 1.750 ned til 1.200 før skatter og afgifter lægges oven på. Prisnedsættelsen betyder, at Vita vil være faldet op til 33% i forhold til sin oprindelige udsalgspris.

Sony sætter den nye prispolitik i værk fra den 28. februar, men endnu kan de hverken be- eller afkræfte, at der kommer tilsvarende træk på de europæiske og amerikanske markeder. Rygterne har i nogen tid talt om en ny Vita-konsol med HDMI- og USB-porte som modtræk mod bl.a. NVIDIA's Project Shield.

At prisfaldet kommer netop nu, hvor Sony står foran en massiv pressebegivenhed i form af Playstation 4-afsløringen i morgen ved midnatstid, sætter endvidere gang i spekulationerne om Vitas mulige rolle i dette show. Eksempelvis kan det blive dagen, hvor vi også får en tilsvarende europæisk og amerikansk prisnedsættelse.

Du kan følge med på Eurogamer.dk natten til den 21. februar ved midnatstid, hvor vi live-streamer Sonys PS4-presseshow.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...