Eurogamer.dk

Playstation 4 vil streame spil via Gaikai

Gamle PS3-titler bliver streambare over internettet

Sony vil bruge Gaikai intenst i Playstation 4.

Sonys kommende Playstation 4, der bliver afsløret den 20. februar, vil bruge Gaikai-teknologi til at streame spil over internettet. I første omgang er det kun nuværende Playstation 3-titler, der kan streames til konsollen, men med tiden bliver teknologien en grundpille i Sony-konsollen.

Nyheden kommer fra finansmagasinet Wall Street Journal, der refererer til kilder 'bekendt' med Sonys planer for PS4.

Platformen bygger på Gaikais streamingtjeneste, som Sony i sin tid købte for 2,2 mia. danske kroner. Siden da har det været tavst om tjenestens fremtid, ud over at Gaikais hjemmeside blev overtaget af billeder af Uncharted, Killzone og Metal Gear Solid. Det er der åbenbart en forklaring på, som dagens nyhed viser.

Ud af Wall Street Journals meldinger er det ikke til at læse, om også de nye Playstation 4-spil kan streames til konsollen. I første omgang virker det som om de kun fungerer på Blu-Ray-medier.

Det er heller ikke offentliggjort, hvordan tjenesten skrues sammen, eller om man skal betale for hvert enkelt spil eller en abonnementsløsning i stil med Playstation Plus. Alt andet lige er det en glimrende måde at dæmme op for leje og videresalg af spil, som er et stort stridspunkt i den næste konsolgeneration.

Sonys fremvisning af Playstation 4 kan følges direkte her på Eurogamer.dk den 20. februar.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...