Eurogamer.dk

Gas Powered Games købt af Wargaming

Den hastigt voksende udgiver vokser lidt mere

Supreme Commander har fået et nyt hjem.

Det lød så dystert, da Gas Powered Games lukkede Kickstarter-indsamlingen for Wildman og dermed vendte tilbage i samme økonomiske morads, som udvikleren havde været i flere måneder forinden.

Bag facaderne viser det sig nu, at udvikleren har arbejdet på at sikre en stabil fremtid som del af et voksende udviklerkollektiv. Det er netop blevet officielt, at World of Tanks-udvikleren Wargaming har købt Gas Powered Games med en fremtidig 100% ejerandel af firmaet.

Til daglig ledes GPG af spillegenden Chris Taylor, der har givet os spil som Supreme Commander og Dungeon Siege.

Med overtagelsen sikrer Gas Powered Games sig en stabil finansieringskilde, der gør det muligt at hive mange tidligere ansatte tilbage i folden. Da det så allerværst ud for udvikleren, var der kun Chris Taylor og en håndfuld mellemledere tilbage, da der ikke var egenkapital nok til at sikre de kommende måneders løn. De afskedigede ansatte er dog lovet at kunne vende tilbage, når der kom styr på den økonomiske situation.

Tilbage står, om Gas Powered Games vil arbejde videre på Wildman-spillet, som firmaet søgte penge til på Kickstarter. Holdet har også haft et mere ambitiøst projekt, Kings and Castles, på tegnebrættet, og måske rækker Wargaming langt nok til at føre denne idé ud i livet. Spillet bliver et RTS-strategispil til Xbox 360 og pc med et tydeligt fantasytema.

Wargaming købte for nylig udvikleren af F.E.A.R. 3. Herudover står udgiveren bag World of Tanks, som har flere end 40 mio. brugere på tværs af Rusland og Østeuropa.

tank

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...