Eurogamer.dk

Xbox blev til for at stoppe Sonys fremgang

Sega var ikke store nok til Microsoft

Microsoft overvejede på et tidspunkt at købe Sega i stedet for at udvikle deres egen konsol, fortæller en tidligere direktør.

Microsofts tildligere chef, Bill Gates, besluttede dog at de skulle starte deres eget efter Segas Dreamcast ikke fik stor succes.

"Der var 3 konsolfirmaer på det tidspunkt, jeg tror det var Sony, Sega og Nintendo. Der var meget snak om at vi måske ville købe Sega eller noget i den retning," fortalte Joachim Kempin, tidligere Microsoft direktør til IGN.

1

Alt gik bedre end forventet.

"Det blev aldrig til noget, men det lykkes os at få dem til at bruge det de kalder Windows CE, den yngre bror til Windows, på deres systemer."

Kempin arbejdede for Microsoft mellem 1983 og 2002. Det var i den periode Gates i sidste ende besluttede at Microsoft skulle lave deres egen konsol.

"Det var ikke nok for Bill [Gates], han syntes ikke Sega havde nok kraft til at stoppe Sony, så vi gjorde vores egen ting med Xbox."

"Der var snak om det men det blev aldrig til noget fordi Sega var meget anderledes. Det var altid Sony og Nintendo. Og Nintendo havde økonomiske problemer på det tidspunkt, så Sony udgav deres PlayStation og bang! De lettede og alle andre blev efterladt."

Den originale Xbox endte med at sælge 24 millioner eksemplar, modsat de kun 10 millioner Dreamcast der blev solgt.

Joachim Kempin kritiserede i januar den nuværende Microsoft chef Steve Ballmer. Han mener at Ballmer er for gammel og alt for interesseret i at bevare sin plads på tronen frem for at gøre hvad der skal til for at Microsoft får success.

Kempins udtalelser er muligvis gode som overskrifter og sladder, men der er mange der afviser hans påstande og mener at det er et forsøg på at sælge hans bog "Resolve and Fortitude", som beskriver hans tid hos Microsoft.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...