Eurogamer.dk

The Witness

Dødsstraf, hackere og brud på fysikkens love - Vi ser på fem af de mest interessante kommende indiespil i 2013

2013/articles//a/1/5/5/2/7/8/2/eurogamer-uq1q3v.jpg

Jonathan Blow er manden bag dette hemmelighedsfulde nye spil. Vi kender ham som geniet bag det hjernevridende megahit Braid, men også som den notoriske forum-lusker, der hele tiden poppede ind og fortalte folk, hvad de skulle mene om spillet. I Indie Game: The Movie fortæller Blow om, hvor skuffet han blev over folks reaktioner på spillet. Braid, der i øjeblikket har en score på 93 ud af 100 mulige på Metacritic, der jo som bekendt tager gennemsnittet af næsten samtlige anmeldelser på nettet, var en stor succes, men ikke på den måde, dets skaber ønskede.

Blow er en mand, der søger mere end bare at skabe spændende gameplay. han søger dybere mening, og det er prisværdigt, selv om han tilsyneladende ikke er god til at lade folk danne deres egen mening efterfølgende. Han har selv taget konsekvensen af reaktionen på Braid, og holder virkelig kortene tæt ind til koppen med sit nye udspil, The Witness. På overfladen vækker spillet minder om storklassikeren Myst, da spilleren skal navigere rundt på en lille ø og løse forskellige gåder i det omgivende miljø. I skrivende stund skulle der være over 500 gåder at løse, men vi ved ikke meget mere, end at spilleren kan manipulere med selve terrænet i spillet. Til gengæld ser spillet ganske smukt ud, og Blow har annonceret, at der stadig ikker nogen, der kender "hjertet" i spillet. Om det er en gameplaymæssig ting, som tidsmanipulationen i Braid, eller en historiemæssig ting, ved vi ikke, men vi glæder os til at finde ud af det, når spillet udkommer senere på året.

Der er ikke frigivet officielle videoer fra spillet endnu, men herunder kan du se, hvordan øens udseende har udviklet sig.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...