Eurogamer.dk

Disney bryder med Warren Spector

Junction Point lukker og slukker

Epic Mickeys udvikler drejer nøglen om på Disneys beordring

Det kreative samarbejde mellem Disney og spildesigneren Warren Spector, der i tidens løb har bragt os Epic Mickey og Epic Mickey 2, er ophørt fra og med dags dato. De to parter har brudt samarbejdet, og i den forbindelse har Disney nedlagt Junction Point Studios og afskediget alle medarbejdere. Begrundelsen er, at Epic Mickey 2 blev et kæmpe flop hos både anmeldere og forbrugere.

- Det er meget trist at meddele, at vi i dag har lukket Junction Point Studios. Valget er truffet for at Disney fortsat kan tilpasse sig en branche i heftig forandring, og så vores ressourcer indenfor spiludvikling bruges bedst muligt. Vi er dog meget glade for Warren Spector og Junction Point for deres bidrag til Disney-koncernen med Epic Mickey og Epic Mickey 2, skriver Disney i en officiel pressemeddelelse.

Epic Mickey 2 skulle forbedre og rette op på en række ting fra det første Epic Mickey, men det færdige resultat viste sig at være meget skuffende. På MetaCritic sejler spillet rundt omkring 60/100, og Disneys forhåbninger om at have en millionsællert mellem hænderne blev ikke indfriet, da spillet kun solgte 270.000 eksemplarer i 2012. Lidt bedre gik det for Epic Mickey 1, der solgte 1,3 mio. kopier i Nordamerika.

Warren Spector forlader Disney-koncernen helt og bliver ikke en del af de øvrige projekter hos Mickey Mouse-huset, eksempelvis Disney Infinity, som ellers virker som en mere sikker blockbuster. Spector har før stået bag Deus Ex, og det bliver spændende at se, om han vender tilbage til voksenspil.

Eurogamer.dks egen Martin Lennon havde meget lidt til overs for spillet i sin Epic Mickey 2 anmeldelse.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...