Eurogamer.dk

Udviklere: PS4 bliver 50% hurtigere end næste Xbox

1,85 teraflops mod 1,23

Anonyme udviklere mener, at Playstation 4 bliver væsentligt hurtigere end den næste Xbox-konsol

Præcis som med SNES mod MegaDrive, PS1 mod Nintendo 64 og Playstation 3 mod Xbox 360 er der lagt op til en ny krig på ord og tal, når Sony og Microsoft præsenterer deres næste konsoller i løbet af 2013. Nu begynder rygterne og de anonyme udtalelser om maskinerne at tage til, bl.a. med en foreløbig vægtning af, at Playstation 4 sandsynligvis bliver op til 50% hurtigere end den næste Xbox.

Meldingen kommer fra spilhjemmesiden VG247, der har talt med flere udviklere med et nært forhold til begge konsoller.

Konklusionen er, at Playstation 4 i bedste fald kan præstere 1,84 teraflops, mens den næste Xbox vil lande i omegnen af 1,23. En teraflop er 10^12 instruktioner per sekund og en generel metode til at vurdere en maskines samlede regnekraft.

Den nuværende Xbox 360 kan præstere 0,25 teraflops.

Ifølge udviklerne er den forbedrede regnekraft et udtryk for, at Playstation 4 vil anvende en skræddersyet A10 APU fra AMD. Konsollen står til at få 4 GB RAM, hvoraf den ene er henlagt til at køre styresystemet og andre programmer. Xbox'en bygges derimod op omkring en Radeon HD 8770-grafikchip og får hele 8 GB RAM - hvoraf de fire skal køre Xbox'ens operativsystem.

Begge konsoller får et blu-ray-drev med understøttelse af skiver på op til 100 GB.

Endnu er der kun tale om rygter, og vi ved formentlig mere i løbet af perioden marts tom. juni, hvor både Game Developer Conference- og E3-messerne ventes at bringe meget mere nyt om begge maskiner.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...