Eurogamer.dk

Atari lukker og slukker

Den hedengangne konsolproducent erklærer sig selv konkurs

Det er slut med de tre streger, der har repræsenteret Atari siden 1972

Efter utallige år med økonomisk tumult og flere genopretningsforsøg må Atari nu erkende, at tiden er inde til at dreje nøglen om.

Firmaet, der ville have fejret sit 40-års jubilæum til sommer, har erklæret sig konkurs og skal nu igennem en administrationsproces, hvor overflødige afdelinger sælges fra for at sanere gælden og drive de rentable forretninger videre.

Siden sin grundlæggelse som Atari Inc. i 1972 er firmaet hen over årene blevet delt op i flere enheder, og det er uvist, hvordan strukturen bliver efter omlæggelsen. Bag den amerikanske del af Atari står det tidligere Infogrames fra Frankrig, der nu hedder Atari S.A.

I første omgang vil Atari sælge rettighederne til Atari-logoet, Pong, Asteroids, Centipede, Missile Command, Battlezone, Tempest, Test Drive og Backyard Sports.

- Gennem denne proces håber den amerikanske del af Atari at kunne adskille sin økonomiske fremtid fra det franske firma, Atari S.A., der agerer holding-selskab bag firmaet. Det skal gøre firmaet mere uafhængigt og skal sikre finansiering til fremtidig vækst, hovedsageligt indenfor digital distribution og mobilspil, lyder det i konkursbegæringen.

Atari blev grundlagt i 1972 og har i tidens løb været en essentiel del af spilbranchen. Ud over de nævnte arcade-klassikere oplevede firmaet et højdepunkt med Atari 2600-konsollen fra 1977. Denne maskine udbredte muligheden for at skifte spil via forskellige kassetter og har herved grundlagt hele den konsolkultur, der stadig findes i vore dage.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...