Eurogamer.dk

Sony sælger sit amerikanske hovedkvarter

Kan blive dit for 6 mia. danske kroner

Den japanske elektronikgigant er tynget af gæld og må sælge ud af sine aktiver

Sonys stræben efter økonomisk genopretning og etablering af et stabilt overskud nu blevet så alvorlig, at firmaet sælger sit amerikanske hovedkvarter for at skrabe penge sammen til det næste årsregnskab. Den japanske elektronikgigant sælger bygningen på Madison Avenue i New York til den nette sum af 1,1 mia. amerikanske dollars svarende til 6,16 mia. danske kroner.

Salget foregår gennem mæglerkæden The Chetrit Group, der således kan se frem til et imponerende salær for handlen.

Faktisk forventer Sony 'kun' at høste 685 mio. amerikanske dollars, når først ejendomsmægleren og siden USA's skattemyndigheder har været inde over handlen. Til gengæld vil det pynte fint på regnskabet for Sony, der igennem de senere år har været tynget af begrænset profit i især konsol-, mobiltelefon- og fjernsynsdivisionerne.

Sonys kreditværdighed er blevet nedgraderet til et leje lige over junk-status af Moodys.

Skyerne begynder dog at aftage, for efter et uhyggeligt underskud på 5,1 mia. amerikanske dollars forventes Sony at præstere et overskud på 222 mio. dollars i år -- et tal, som endnu ikke inkluderer salget af hovedkvarteret.

Bygningen har indtil nu huset Sony Music Entertainment, Sony/ATV Music Publishing og Sony Pictures. Ifølge aftalen må disse hold gerne blive boende i op til tre år gennem en lejeklausul med de kommende ejere. På den måde frigør Sony en sum dollars uden at produktiviteten hæmmes.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...