Eurogamer.dk

SimCity skal hverve universitetsstuderende

Electronic Arts tager et socialt ansvar med det næste SimCity

Måske er der en kommende byplanlægger gemt i mange af de tusinde gamere, der har tænkt sig at købe det næste SimCity til marts. Derfor har Electronic Arts nu søsat et initiativ, der skal gøre spillet til en vigtig brik i rekrutteringen af fremtidige universitetsstuderende i USA.

I samarbejde med GlassLab vil EA og Maxis bruge noget af tiden op til udgivelsen på at udvikle en hjemmeside, hvor folk kan udveksle erfaringer med at bruge SimCity til undervisning på folkeskole- og gymnasieniveau i planlægningen af nutidens storbyer.

Eksempelvis skal det forklares, hvordan man kan bruge SimCity til at undervise i offentlig transport, kloakering og kriminalitetsbekæmpelse ud fra et praktisk perspektiv. Hjemmesiden bliver designet således, at skolelærere kan lave lektionsplaner og udveksle dem med andre. Den får i øvrigt navnet SimCityEDU, og Maxis har haft møder med kontakter tæt på Det Hvide Hus for at få noget pondus bag formatet.

Målet er, at SimCity måske kan bidrage til større interessen for STEM-fagene, som er en forkortelse for 'science, technology, engineering, math'.

Den fulde version af SimCity kommer på markedet den 5. marts, men EA forventer at have den nye hjemmeside parat et godt stykke tid inden da.

GlassLab er rent fysisk beliggende i EA's hovedkvarter, men finansieres primært af Gates- og MacArthur-fondene.

Du kan få en smagsprøve på det nye SimCity om blot få dage, når Electronic Arts udsender SimCity betaen.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...