Eurogamer.dk

Dungeon Siege-udvikler på randen af konkurs

De stod bag Supreme Commander og Dungeon Siege, men nu er de i fare for at lukke

Der er planlagt talrige afskedigelser, og et nyt spil hænger i en tynd tråd

Det lød så optimistisk, da Gas Powered Games søsatte sit nye projekt, 'Wildman', på Kickstarter for blot nogle dage siden. Men bag facaden har udvikleren et kæmpe økonomisk rod at få styr på, før den i ro og mag kan gå i gang med sit næste projekt.

Faktisk er holdet bag Supreme Commander og Dungeon Siege på randen af konkurs, og de har netop afskediget hovedparten af sin stab for at få styr på et nuværende underskud. I øjeblikket er udviklerlegenden Chris Taylor og en håndfuld trofaste støtter det eneste, Gas Powered Games har tilbage på kontoret. I alt er 40 udviklere blevet fyret.

Med andre ord har udvikleren sat alt på ét bræt i håbet om, at det nye Kickstarter-projekt kan skrabe nogle penge sammen og få nye medarbejdere ombord, så Gas Powered Games kan komme på fode igen. Chris Taylor har sågar lagt en video op på spillets Kickstarter-side, hvor han åbent beder folk om at støtte både Wildman-spillet og selve udviklerholdet.

- Vi har haft en fyringsrunde, og vi opdaterer vores Kickstarter-hjemmeside med nyt om spillet meget, meget snart. Jeg er bagud med meget, for der er mange folk at snakke med og udveksle historier med, og det tager tid. Det bliver dog en fin proces, for jeg leder et meget åbent firma, hvor vi ikke holder tingene skjult, siger Taylor.

Målet med Kickstarter-kampagnen er at skrabe 1,1 mio. amerikanske dollars sammen (6,16 mio. danske kroner) i løbet af en måned. Firmaet har i øjeblikket fået tilsagn om en kvart mio. med 26 dage tilbage, hvilket bestemt ikke er et urealistisk mål.

Du kan besøge læse mere om Wildman her på Eurogamer.dk.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...