Eurogamer.dk

Silicon Knights' Too Human skrottet fra Xbox Live

En juridisk strid mellem Epic og SK fortsætter

De havde en lovende fremtid foran sig efter udviklingen af Eternal Darkness til Nintendos GameCube, men udviklerne fra Silicon Knights kom aldrig videre til at lave en decideret 2'er eller et endnu federe spil i de følgende år. I 2008 udsendte holdet Too Human til Xbox 360, som desværre var præget af en lang udviklingshistorie og derfor blev en mellemting mellem pre- og next-gen-maskinerne fra den tid.

Nu er sagaen om Silicon Knights' tur på Xbox 360 kommet til et pludseligt stop, for både Too Human og alle relaterede produkter er blevet fjernet fra Xbox Live Marketplace. Det er sket uden kommentarer fra Microsoft eller Silicon Knights, men udelukkende fra observationer fra brugere, der undrede sig over spillets udeblivelse.

Der er hverken demo, billeder, temaer eller selve spillet, der tidligere kunne hentes på Games on Demand.

Det drejer sig formentlig om en verserende strid mellem Silicon Knights og Epic Games, der aldrig er blevet enige om royalties og licenser for brug af grafikmotoren Unreal Engine. En strid, der også tidligere har været i offentlighedens søgelys. Ifølge en retssagsafgørelse havde Silicon Knights indtil 10. december 2012 til at slette alle produkter, der var udviklet med Unreal Engine 3 - deriblandt Too Human.

Den juridiske strid strækker sig helt tilbage til 2007, langt inden Too Human overhovedet kom på markedet.

Silicon Knights er senest stået bag X-Men: Destiny, som udvikleren helt åbenlyst syltede mens de brugte kræfterne på Eternal Darkness 2. Rygterne siger i øjeblikket, at Silicon Knights kun består af fem tilbageværende medlemmer og at firmaet hænger i de tyndeste af tråde rent økonomisk.

Too Human var et action-RPG baseret på en futuristisk fortolkning af nordisk mytologi. Spillet var oprindeligt på vej til den allerførste Playstation i 1999, men grundet forsinkelser blev projektet skubbet igennem flere konsolgenerationer, og det færdige produkt blev hverken heldigt eller helstøbt.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...