Eurogamer.dk

Obama vil have forskning i voldelige computerspil

Bruger 60 mio. kroner på en forbindelse mellem skuddrab og videospil

Som led i en stribe nye reformer, der skal begrænse det amerikanske salg og forbrug af større skydevåben, poster præsident Obama 10 mio. amerikanske dollars i ny forskning til at kortlægge forbindelsen mellem forbrug af computerspil og risiko for at begå skuddrab.

Forskningen skal foregå gennem en udvidelse af Center for Disease Control og ikke blot omhandle computerspil, men også voldelige film og øvrige medier.

Polygon har modtaget oplysningerne fra Det Hvide Hus og bringer dem på deres hjemmeside.

I mere end 17 år har det ellers været forbudt at bruge offentlige midler på forskning i våben, men den seneste tids skuddramaer i USA har rykket den politiske mulighed for at gennemtrumfe en ændring. Igennem den sidste uge har flere repræsentanter for amerikanske spilfirmaer haft møder med vicepræsident Joe Biden for at søge et kompromis om spørgsmålet. Offentligt har han gjort det klart, at præsidenten ikke ønsker at hænge videospil ud som en syndebuk, men at regeringen søger at inddrage flere mulige parter i planlægningen af nye initiativer.

Ifølge Polygons oplysninger er Biden ikke overbevist om, at eksempelvis skuddramaet på Sandy Hook skulle have en forbindelse til videospil. Det kræver dog mere forskning, som det hedder.

I alt har Obama søsat 23 initiativer til at udforske og muligvis dæmme op for anvendelsen og erhvervelsen af større skydevåben. Ud over oplysning skal magasiner være mindre og man skal kun være i stand til at købe geværer, hvis man har en ren straffeattest.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...