Eurogamer.dk

Klassens slemme dreng

Pædofili, McDonalds og dronefly under behandling af den italienske spildesigner Paolo Pedercini

1

I dette spil er du en pige der skal simulere orgasme.

Den italienske spildesigner Paolo Pedercini laver spil. Der er der også mange andre der gør, men de spil han laver er meta-spil der, uden undtagelse, er politiske eller moralske kommentarer til aktuelle samfundsproblemer. Mange af dem er så kontroversielle at de er dømt ude af parnasset - ihvertfald fra Apple's App Store.

Kan spil være kunst? Måske, men én ting er sikker: Pedercini gør sig ikke i subtilitet. Selvom han politisk er i den anden ende af spektret i forhold til Berlusconi er det svært ikke at se ham som et produkt af den tidligere italienske premierministers politiske propaganda. Det ses i de noget bastante erklæringer som hans spil må siges at være. Men det er stadig spil.

Vi mødte Pedercini i sidste uge i forbindelse med et arrangement i København. Som optakt til en større interview artikel, som Mark slider med i skrivende stund, tager vi her et kig på nogle af hans spil.

Tamatipico

3

Moderne arbejder som Tamagochi.

Mange af hans spil er kommentarer til arbejdsforholdene for lønmodtagere i kapitalistiske systemer. I Tamatipico, Pedercinis første spil, skal spilleren styre en arbejder og sørge for at balancere hans arbejdstid med fritid og søvn og samtidig maksimere hans effektivitet. Spillet, der udkom i 2003, var en parodi på de dengang berømte Tamagochi spil hvor man ejede et virtuelt kæledyr der boede på ens computer.

Phone Story

Navnene FoxConn og Apple hænger, helt sikkert til Apple's store ærgrelse, sammen i medierne. Det kinesiske firma Foxconn er nemlig et af de firmaer der producerer Iphones, blandt mange andre ting, og arbejdsforholdene på fabrikkerne er notorisk dårlige. Faktisk er de så slemme at der i flere omgange har kørt historier i vestlige medier om masseselvmord blandt arbejderne. Det laver Pedercini så et spil om. Spillet, en slags platformspil, går ud på at man skal indfange kinesiske arbejdere som de hopper ud fra taget af fabrikkerne. Spillet blev fjernet fra App Storen få timer efter at det var blevet uploadet. Hvorfor det blev godkendt i første omgang er til gengæld et mysterium...

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...