Eurogamer.dk

Nintendo samler DS- og Wii-divisioner i én enhed

Nu skal hardwareholdene samles hos konsolgiganten i Kyoto

Frem for at have to særskilte visioner for fremtidens håndholdte og fjernsynsbaserede konsoller vil Nintendo nu samle sine kræfter i én megaenhed. Hovedkvarteret i Kyoto bliver i løbet af februar emne for en større sammenlægning, hvor to førhen adskilte divisioner med fokus på DS og Wii nu samles til én massiv enhed. Det er en historisk sammenlægning, der varsler nye udviklingsstrategier for Nintendo.

Nyheden stammer fra GamesIndustry.

Det konkrete formål med Nintendos fusion er at udveksle teknologi og know-how om hardwareudvikling. Nintendos forhåbning er herigennem at forbedre omkostningsniveauet i regnskabet, der i disse år er meget presset med vigende hard- og softwarespil i det økonomiske klima.

Herudover tolkes dagens nyhed også som et forsøg på at integrere DS- og Wii-platformene endnu mere, så de næste generationer af konsoller smelter sammen mellem håndholdt og fjernsynsbaseret gaming. Et træk, som Nintendo allerede har påbegyndt med Wii U. Mange funktioner fra denne nye konsol er på vej til 3DS, bl.a. Miiverse-tjenesten, og meningen er at integrere de to maskiners funktioner endnu mere i fremtiden.

Den 16. februar åbner den nye superdivision i et center i Nintendos hovedkvarter i Kyoto.

Før i tiden har Nintendo ofte berørt grænsefladen mellem de to platforme, eksempelvis med Nintendo 64's Transfer Pak og GameCubens GBA-link, hvor man kunne udveksle data og spil mellem en stor og lille platform. Det har dog tit været i periferien og ikke selve fundamentet for en konsol.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...