Eurogamer.dk

Aarhus-drenge Europamestre i StarCraft II

Danske universitetsstuderende udraderede de professionelle

Der har givet været sved på panden hos de danske StarCraft-drenge, der stod over for nogle af verdens bedste.

Aarhus Universitet kan føje titlen som europamester i computerspillet StarCraft II til sit portefølje. Det stod klart i weekenden, hvor det lykkedes en række af universitetets kløgtige studerende at besejre University of Manchester 4-2 i finalen ved Collegiate StarLeague-turneringen.

De danske drenge formåede på deres vej at vippe flere verdensklassemodstandere af pinden, herunder spanske Polytechnic University of Catalonia, der havde det professionelle brødrepar Lucifron og Vortix i truppen.

1

Holdets kaptajn - Defex.

Derfor var det selvsagt en tilfreds holdkaptajn Daniel "Defex" Kornum, der efterfølgende gav nedenstående kommentar til DANISHSTARCRAFT.com:

"(...)det føles rigtig godt. At have et solidt hold, som bl.a. har slået Lucifron's og Vortix's hold er en sejr i sig selv. Og så at være Europas bedste universitet er jo helt vildt! Vi er alle utrolig glade for at have vundet og vi sidder lige p.t. nogle stykker fra holdet til et LAN sammen og fejrer det med nogle teamgames."

Med sejren følger $5000 i præmiepenge, men endnu vigtigere en mulighed for at kvalificere sig til de globale finaler i Seoul, Korea. Først venter dog to kvalifikationskampe mod de amerikanske finalehold.

Collegiate StarLeague er en verdensomspændende StarCraft II-turnering for universiteter. Der spilles regionale turneringer i hhv. Amerika, Asien og Europa med en efterfølgende finale i Seoul, Korea. Fra Danmark stiller både Aarhus Universitet og Copenhagen Business School op, og hvor det altså lykkedes førstnævnte at gå hele vejen i den europæiske afdeling, måtte sidstnævnte lade livet i kvartfinalen.

Finalerne ventes afviklet i februar måned. Mere herom hos Collegiate StarLeague.

Det er ikke første gang, Danmark har gjort sig bemærket i international sammenhæng, når det gælder StarCraft II. I november måned lykkedes det danske Jon "BabyKnight" Andersen at nå sekstendedelsfinalerne ved BWC-verdensmesterskabet i Shanghai, Kina.

(via DANISHSTARCRAFT.com)

Kommentarer (6)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...