Eurogamer.dk

Fængslede spiludviklere sat på fri fod

Bohemia Interactives spionageanklagede medarbejdere er nu løsladt

Helt tilbage i september tog forarbejdet med ArmA III en trist drejning, da visse medarbejdere på Bohemia Interactive blev fængslet under en researchtur til Grækenland. Som led i spillets forberedelser tog de billeder af militære installationer på øen Lemnos, men det blev tolket som militær spionage og to konkrete udviklere blev varetægtsfængslet.

Der har de siddet lige siden, men i dag kom der et gennembrud i sagen: efter drøftelser helt oppe på premierministerniveau er Grækenland og Tjekkiet blevet enige om betingelserne for en løsladelse. Der har efter sigende været konkrete drøftelser mellem Antonis Samaras, Grækenlands premierminister, og Petr Necas, Tjekkiets ditto.

- Ivan og Martin er blevet løsladt efter 128 dage i fangenskab. Det er den bedste nyhed nogensinde, og vi kan slet ikke vente på at se dem igen, udtaler Dean Hall, en af de ledende Bohemia-udviklere bag bl.a. DayZ.

Løsladelsen sker mod kaution for et endnu uvist beløb.

De to Bohemia-ansatte var henholdsvis 28 og 33 år, og hvis de i værste fald blev dømt for militær spionage ved en græsk domstol, ville dommene være op til 20 års ubetinget fængsel i Grækenland. I stedet rejser de nu hjem til Tjekkiet og arbejder videre med militærsimulatoren.

Det næste ArmA 3 foregår på en fiktiv græsk ø ved navn Stratis, hvor fremtidens NATO bekriger en invaderende hær af 'østlige' lande med Iran i spidsen. Der er endnu ikke lagt en fast dato på spillets premiere, men det bliver i løbet af i år.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...