Eurogamer.dk

Apple skærer i produktionen af iPhone 5

Forbrugerne efterspørger ikke så mange enheder som planlagt

Bag kulisserne tyder meget på, at Apple ikke møder den sædvanligt vedholdende og enorme efterspørgsel for sine produkter med iPhone 5. Efter lang tids rygter og spekulation, som bl.a. har været viderebragt af japanske Nikkei, bekræfter The New York Times og Wall Street Journal nu, at Apple har skåret i sine bestillinger af iPhone 5 grundet vigende efterspørgsel.

New York Times er den seneste avis, der bekræfter meldingerne via kilder tæt på produktionen af iPhone 5.

Oplysningerne stammer fra NPD DisplaySearch, hvor analytikeren Paul Semenza løbende følger flowet af reservedele og komponenter til telefoner og tablets for at afkode bevægelser i markedet. Ifølge hans beregninger og oplysninger havde Apple oprindeligt bestilt 19 mio. skærme til at dække sine januarleverancer, men den ordre er siden reduceret til mellem 11 og 14 mio. Et tegn på, at iPhone 5-fabrikkerne har fået besked på at køle af og ikke producere samme antal iPhones som oprindeligt prognosticeret.

Apple har endnu ikke kommenteret det konkrete udsagn eller for den sags skyld hele stemningen omkring iPhone 5. Man mærker dog en del skepsis fra børsmæglernes side, idet Apples aktiekurs i dag er sendt ned med hele 2,9%. Siden sit foreløbige all-time high i september 2012 er aktien faldet med 30%.

Et andet verserende rygte er, at Apple vil stimulere efterspørgslen på iPhone i emerging markets med en billigere version af iPhone 5.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...