Eurogamer.dk

PS3 og Xbox 360 nærmer sig hinanden

Den ene har solgt færre, men findes i flere eksemplarer. Forvirret?

Den nuværende konsolkrig føres ubetinget af Nintendo Wii, men det betyder ikke, kampen om anden- og tredjepladsen ikke fortsætter ufortrødent mellem Playstation 3 og Xbox 360. Nu viser en analyse af International Data Corporation, at hvor Xbox 360 før havde et godt forspring til Sonys konsol, så nærmer de to konsoller nu hinanden.

Konklusionen på undersøgelsen er, at der er per december 2012 er udsendt 77 mio. Playstation 3-maskiner, mens der er udsendt 76 mio. stk. Xbox 360. Et bestemt antal udsendte konsoller er dog en pudsig størrelse, for det er på ingen måde ensbetydende med, at alle de udsendte enheder faktisk er blevet solgt og ikke blot optager lagerplads et eller andet sted.

Ifølge Sonys egne tal er der i novemberopgørelse solgt 70 mio. Playstation 3-konsoller på verdensplan. Tallet er nogenlunde det samme for Microsoft, der til gengæld oplevede kæmpe fremgang i december med 1,4 mio. solgte Xbox 360-maskiner.

At de to konsoller nu er så godt som side om side er en sejr for Sony, for Xbox 360 havde et års forspring før Playstation 3 ankom. De første par år var derudover ret sløve for Sony, der kæmpede med at få overbevist forbrugerne om værdien bag det dyre prisskilt. Med tiden har de budgetvenlige versioner af Playstation 3 dog bidraget til at øge salget af konsollen betragteligt.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...