Eurogamer.dk

Microsoft hyrer teknologi-guru til næste Xbox

Et nyt køb og en ny ansættelse skal styrke Xbox'ens rolle som center i hjemmet.

For godt en uge siden nåede Microsoft for næsen af Apple og Google at købe firmaet R2 Studios, der udvikler spændende teknologi til at gøre hjemmets mange funktioner automatisk. Nu begynder der at tegne sig konturer af Microsofts hensigt med at inkludere R2 Studios i sin store portefølje af firmaer.

Som led i overtagelsen har gigantfirmaet ansat firmaets grundlægger, Blake Krikorian, som vice president for Xbox-konsollens Interactive Entertainment Business-division. Der får han en del af ansvaret for ikke kun den næste Xbox'ens udvikling, men også Microsofts samlede strategi for mediesystemer til hjemmet. Og han kommer til at sidde der længe, for faktisk forventer Krikorian at skulle bruge et helt tiår på at videreudvikle hjemmeunderholdning i nye retninger.

- Jeg ser frem til at hjælpe et hold med at definere fremtidens underholdning og bidrage med et nyt tiår med fortsat innovation, udtaler Krikorian.

Ud over at købe Krikorian fri fra en kontrakt er det ikke offentliggjort, hvilken teknologi, R2 Studios tilføjer Microsoft. Det siges dog på rygtebasis, at holdet havde spændende nye produkter i støbeskeen til at distribuere og vise digitale medier på folks tv.

Før grundlæggelsen af R2 Studios var Krikorian med at til at skabe Slingbox-systemet, hvor man bl.a. kan streame tv-udsendelser fra sit kabel-tv til et hav af mobile platforme.

En sådan teknologi vil harmonere glimrende med Xbox-konsollen, der i forvejen har mange aftaler med HBO, Comcast, Netflix og YouTube om at vise medier på konsollen.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...