Eurogamer.dk

Microsoft advarer Valve og NVIDIA

Konkurrencen kan blive 'hård'.

Valves nye Steam Box og NVIDIAs nye Project Shield får en bemærkning med på vejen fra Microsoft, der skal få det til at løbe koldt ned ad ryggen hos cheferne for de to firmaer.

Phil Harrison, der er en af cheferne for Microsofts Xbox-division, Interactive Entertainment Team, advarer firmaerne om, at de er på vej ind i en branche, hvor konkurrencen let kan blive 'meget hård at overkomme'. En slet skjult hentydning til, at de rykker ind på Microsofts Xbox-domæne med deres nye produkter.

- Jeg mener, at ethvert nyt medlem, uden at jeg behøves nævne et specifikt firma, brand eller produkt, er en god ting. Men at gå ind i hardwarebranchen kan være meget hårdt, og man skal have stor styrke for at forblive i branchen. Det kræver dybe lommer og en meget stærk økonomisk magt. Det er ikke muligt for alle at komme op i en god vægtklasse, for de kan måske kun have succes som et lille firma, udtaler Phil Harrison i forbindelse med CES-messen.

Eksempelvis skal Valve og NVIDIA ikke kun designe og udvikle deres produkter, men også opbygge et netværk af underleverandører, der kan hjælpe med at samle, producere og markedsføre Steam Box og Project Shield. Det er ifølge ham ikke et banalt problem, man lige løser med det samme. Faktisk kræver det tusindvis af medarbejdere, hvis man vil sælge hundrede tusinde eller sågar flere mio. konsoller.

Det har vakt opsigt både i pc- og konsolbranchen, at Valve og NVIDIA arbejder på nye maskiner til kamp mod både Sony, Microsoft og Nintendo. Valve satser med Steam Box på at blande principperne for pc- og konsolgaming sammen med den populære Stream-tjenste, mens NVIDIA's Project Shield forsøger at trække cloud-gaming ind over konsolgaming.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...