Eurogamer.dk

Dragon Age-forfatter flygter fra onde fanboys

Sure, anonyme gamere kan drive en forfatter til depression.

Der sker noget med gamere, når de bliver anonyme og går på internettet for at præge udviklingen af et stort spilfirmas titler. Og nogle gange kan ondskaben og kravene til udviklerne blive så store, at det kan tvinge selv professionelle spiludviklere i knæ. En af BioWares førende forfattere bag bl.a. Dragon Age-spillene, David Gaider, har nu meldt sig ud af spillets community, da medlemmerne skrev modbydelige beskeder og indlæg til og om ham.

Det skriver Gaider på sin officielle tumblr-blog.

- For det meste ignorerer jeg forummet fuldstændig. Hvorfor? Fordi jeg bliver ked af det, ikke kun i rollen som spiludvikler, men også som privatperson, af at bruge for meget tid der. Det er ikke en rar følelse, udtaler Gaider.

- Der er sådanne folk rundt omkring på hele internettet. De føler, at de har så endegyldigt ret i noget, at det bliver o.k. at opføre sig på en måde, som man aldrig ville tillade sig selv i virkeligheden, uddyber han.

Det pågældende forum er BioWare Social Network, der har udviklet sig i en negativ retning siden sin grundlæggelsen. I starten var det en blanding af normale forumgængere, der ønskede at uddybe og præge fremtidens Mass Effect- og Star Wars-spil, men med tiden blev det overtaget af trolls, der udelukkende ville provokere og stigmatisere andre brugere.

Nu går mange BioWare-medarbejder som Gaider på andre fora for at søge feedback fra brugerne.

En anden af udviklerens forfattere, Jennifer Hepler, blev ligeledes genstand for ekstrem chikane, da hun overtog en del af manuskriptarbejdet med bl.a. Dragon Age: Origins. Hun slettede sin Twitter-konto for at undgå gamernes vrede udmeldinger.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...