Eurogamer.dk

Windows 8 runder 60 mio. licenser

Forbrugere og pc-producenter køber ind i stor stil.

Microsoft viser i en ny status på Windows 8's position i markedet, at der siden debuten i oktober er solgt 60 mio. licenser til det nye styresystem. Sammenligner man med udbredelsen af forgængeren, Windows 7, så sker det nogenlunde med samme tempo som sidste gang.

Tallet er en samlet opgørelse over alle licenser, hvad enten det er opgraderinger fra forrige Windows-platforme eller nye OEM-licenser købt af store pc-producenter og andre erhvervsvirksomheder.

Det er ZDNet, som har modtaget tallene fra Microsoft.

En af de store nyskabelser i Windows 8, Microsofts Windows Store, begynder også at få et fodfæste i markedet. Indtil videre har brugerne købt og/eller downloadet 100 mio. programmer, og selve udbuddet af titler er firedoblet i forhold til premieredagen.

Der er dog lang vej op til Android- og App Store. Sammenligner man med, hvad Android og iOS fik leveret af programmer i løbet af juledagene, så er der dog lang vej for Windows Store på nuværende tidspunkt.

Microsoft har dog fået større opmærksomhed siden lanceringen af Windows 8. For nylig indgik firmaet en kontrakt med det amerikanske forsvar om at forny 75% af alt software til Windows 8, Office 2013 og SharePoint 2013. En aftale, som vurderes at være knap 3,3 mia. danske kroner værd.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...