Eurogamer.dk

Tanker om en billigere iPhone tager til

Denne gang er det Bloomberg, der tør sætte penge på en ny udgave.

Erfaringerne med den prisbevidste iPad Mini har åbenbart været så positive, at Apple nu seriøst overvejer at sende en billigere udgave af iPhone 5 på markedet. Rygterne om en light-udgave af iPhone har været i høj kurs i længere tid, men nu er selv troværdige kilder som Bloomberg.com med på idéen.

Finansbladet skriver på sin hjemmeside, at en billig udgave af iPhone 5 er på vej i prislejet omkring 99 og 149 dollars.

Bloomberg har sine oplysninger fra en medarbejder hos Apple, der har ønsket at forblive anonym for ikke at miste sit arbejde. Efter planen vil telefonen komme på markedet i slutningen af året, da Apple stadig mangler at få aftaler og kontrakter på plads med amerikanske og europæiske telefonoperatører.

I princippet vil den billigere version kunne meget af det samme som iPhone 5, men ved at satse på plastik frem for aluminium bliver mange af produktionsomkostningerne lavere. Derudover kan det være, at der kun bliver understøttelse af 3G og ikke 4G. Før iPhone 5 var Apples politik at bruge de ældre iPhone-udgaver til prisbevidste forbrugere, men konkurrencen fra Samsungs og Googles Android-platform er efterhånden så hård, at det ikke i sig selv er nok. I tredje kvartal af 2012 stod Android for 75% af smartphonesalget, mens Apple tog 15%.

Et ønske om at få større indpas i Kina er også en del af Apples motivationsgrundlag.

Apple har endnu ikke kommenteret muligheden, for slet ikke at tale om egentlig at have bekræftet en billig iPhone 5.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...