Eurogamer.dk

Sidste Playstation 2 ruller ud af fabrikken

Sony slukker en konsolgeneration efter 12 år.

Den larmede, dens lamper blinkede stemningsfyldt i en mørk stue, og den gav os nogle af de bedste spiloplevelser med GTA, Metal Gear Solid, Gran Turismo og Final Fantasy. Men nu er det slut.

Sony fortæller til den britiske avis, The Guardian, at den sidste Playstation 2-konsol er pakket og sendt afsted fra fabrikkerne, og at der ikke laves flere eksemplarer af konsollen nogensinde igen.

Det sker efter 12 år, hvor der i alt er solgt 150 mio. maskiner over hele verden. Det gør konsollen til den mest succesfulde nogensinde, langt over hvad selv Super Nintendo og NES formåede i sin tid.

I alt nåede der at udkomme 10.000 spil til PS2, og selvom vi har brugt de seneste fem år på at snakke Playstation 3, udkom det sidste PS2-spil faktisk så sent som i 2011. Der er solgt - og hold nu fast - 1,5 mia. spil siden maskinens premiere i marts 2000.

Under udgivelsen og i årene herefter var konsollen oppe imod Nintendo GameCube, Sega Dreamcast og Microsofts oprindelige Xbox, men blandingen af flot design, stærke serier og en med tiden prisvenlig strategi gjorde udfaldet for Sonys konsol.

Efterfølgeren, Playstation 3, har indtil videre solgt 70 mio. enheder, men fortsætter med at nyde udbredelse efterhånden som billigere og slankere udgaver er kommet på markedet. Her har udviklingsomkostningerne dog været så høje, at Sony har haft problemer med at presse prisen ned og overskuddet op. Det har været en økonomisk stressfaktor for det japanske firma, hvor kreditvurderingen senest er blevet nedgraderet til et leje omkring junk-status.

I øjeblikket venter vi på nyt om Sonys næste konsol, Playstation 4, der forventes at blive udviklet af særskilte standardenheder frem for den dyre og skræddersyede løsning, der prægede Playstation 3.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...