Eurogamer.dk

Intel melder sig ind ind i motion-gaming

Et nyt patent varsler Intel-landgang i motion gaming.

Markedet for bevægelsesfølsom gaming har i forvejen mange parter med både Microsofts Kinect, Sonys Playstation Move og Nintendos Wii-konsol.

Men nu melder en af teknologibranchens største giganter, Intel, sig ind i kampen. Firmaet har registreret et nyt patent, der med navnet 'Gaming System with Safety Features' varsler en form for landgang i de tre konsolproducenters territorium.

Beskrivelsen af den patenterede teknologi lyder, at det er et avanceret system af sensorer med evnen til at registrere spillernes positioner i et tredimensionelt rum. Alle målingerne integreres via en Intel-produceret chip, der bl.a. kan advare spilleren om han eller hun kommer tæt på virkelige genstande og derfor bliver til fare for sig selv. I det tilfælde vil spillet gå på pause, når der er risiko for skade på spilleren eller inventar.

Dømt ud fra ordlyden i patentbeskrivelsen er det ikke et tegn til, at Intel er på vej med sin egen selvstændige konsol, men derimod at firmaet skal levere teknologi til en ny generation af konsoller, hvis de har brug for den nævnte sikkerhedsmekanisme og de avancerede sensorer.

Indtil videre har der ikke været meldinger fra Microsoft eller Sony, hverken før eller i forbindelse med denne nyhed, om Intels teknologi skal indgå i den næste Xbox eller Playstation.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...