Eurogamer.dk

Voldsomme smæk til Gamestop pga. Sony-patent

Frygten for et dødt brugtspilsmarked bliver nu alvor.

Udsigterne til, at Sony dropper guleroden og finder pisken frem for at dæmme op for salget af brugte spil, får nu alvorlige konsekvenserne for butikskæden GameStop. Den amerikanske spilbutiks aktiekurs dykkede hele 6% i går, da nyheden om et nyt Sony-patent røg i pressen.

Patentet dækker over en ny teknologi, hvor spildiske mærkes med et elektronisk ID låst til en enkelt konsol. Hvis teknologien implementeres i sin mest ultimative form, kan ét spil kun bruges til den første konsol, den sættes ind i. I praksis vil det lamme alt salg af brugte spil på den næste Playstation-konsol.

Det har skabt frygt for, at netop brugtspilsmarkedet, der er en vigtig del af GameStops omsætning og overskudsgrad, vil lide den visse død i næste generation. Især, hvis Nintendo og Microsoft laver samme nummer med Wii U og den næste Xbox.

GameStops aktiekurs faldt 1,57 dollar til 24,09 dollars på nyheden. I forvejen er markedets holdning til GameStop ret afdæmpet, da de seneste års stabile stabile vendte til et underskud i fjerde kvartal af 2012. Risikoen ligger i, at spil i fremtiden bliver solgt på digitale platforme og GameStop derfor bliver overflødig.

En vis analytiker, Michael Pachter fra Wedbush Securities, forsøger dog at gyde olie på vandene og har som en bemærkning kaldt det 6% store fald for en 'overrreaktion'. Han påpeger, at Sony skader sig selv, hvis de indbygger teknologien uden at Microsoft eller Sony gør det samme. Han kan frygte, at Sony vil miste en del potentielle købere, der bruger brugte spil til at dække deres forbrug.

Sony har ikke kommenteret den nye patenttegning.

Kommentarer (7)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...