Eurogamer.dk

FIFA er det mest handicapvenlige spil

Electronic Arts får ros for sin støtte til handicapvenlige funktioner.

Electronic Arts er vant til at vinde mange priser for årets bedste spil, årets bedste sportsspil og årets mest succesfulde spillanceringer.

Men nu får udgiveren en måske uventet, men stadig glædelig pris fra organisationen AbleGamers. De repræsenterer 33 mio. mennesker med forskellige handicap, der stadig ønsker at opleve glæden ved videospil på samme måde som folk uden handicap.

AbleGamers har kåret FIFA 13 som år 2012's mest tilgængelige mainstreamspil. Prisen er blevet uddelt hvert år siden 2004 med håbet om, at spilfirmaer sætter større fokus på en ofte overset gruppe gamere.

De konkrete, handicapvenlige funktioner i FIFA 13 er muligheden for at skræddersy kontrollayoutet, ændre farvesammensætningen og indstille kontrasten. Den vigtigste del er dog, at spilleren kan justere på spilhastigheden og gøre modstanderen svagere, så udfordringen passer til alle.

I forbindelse med prisoverrækningen skriver AbleGamers, at Electronic Arts er blandt de få selskaber, der aktivt lytter til handicappedes feedback og integrerer det i sine spil.

Derimod var der kritik af Forza Horizon, som ellers er det seneste kapitel i en serie, der vandt prisen for to år siden. Bilspillet får hug for at forlade mange af de gode funktioner, der hidtil gjorde oplevelsen tilgængelig for handicappede.

Læs Eurogamer.dks anmeldelse af FIFA 13 lige her.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...