Eurogamer.dk

Årets Spil 2012: Sportsspil

Her er spillet, der fik det største tribunebifald i året der gik.

1

Med FIFA 13 slår EA en tyk streg under, at de fortsat har den bedste fodboldsimulator på markedet.

FIFA 13 (PC, PlayStation 3, Wii, Xbox 360)

EA står igen i år for den bedste fodboldsimulator på markedet. FIFA 13 er uden sidestykke spillet at gå til, hvis man søger at efterligne Messi, Ronaldo og alle de andre på fladskærmen derhjemme.

Ved første øjekast, måske, ligner FIFA 13 sin forgænger, men kendinge kan straks mærke forskel. Den nye First Touch Control-teknologi bringer god dynamik til spilmekanikken omkring førsteberøringer, og således mærker man nemt forskel på dygtige og svage spillere i denne kategori. Hvor førstegangsberøringer og -afleveringer før var en smal sag, er det i FIFA 13 gjort til en spilmekanisk kunst, der skal mestres på lige fod med de øvrige facetter.

Sådan klarer FIFA 13 sig sammenlignet med sidste års udgivelse

Tactical Defending vender også stærkt tilbage fra sidste års udgivelse, med større fokus på nøjsom orkestrering af forsvarsspillet. Hvor FIFA traditionelt har været et tempofyldt, arkadepræget fodboldspil med fokus på at score mange mål, tilfører netop Tactical Defending et forsvarsteknisk aspekt, man ikke har råd til at se bort fra, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at vinde.

Meta-spillet omkring FIFA-udgivelserne er efterhånden også så omfattende, at det er som en levende gengivelse af den virkelige verden. Spillet opdateres automatisk med statistik fra de seneste resultater, herunder opstillinger, formkurver osv.. Det giver en eminent følelse af at tage del i de forskellige ligaer, som de udspiller sig i netop denne sæson.

Derfor er Football Manager 2013 blandt årets bedste simulatorer

I lyset af ovenstående kan der ikke være tvivl om, at FIFA 13 er ikke bare årets fodboldsimulator, men årets bedste sportsspil.

Runner-up: Trials Evolution (Xbox 360)

Bike trial-simulatoren Trials Evolution er om muligt endnu bedre en sin forgænger Trials HD. Med samme bundsolide spilmekanik og -fysik, nye baner samt tilføjelsen af multiplayer- og baneeditor-funktionalitet kører man ikke galt på vejen med dette adrenalinpumpende spil.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...