Eurogamer.dk

Årets Spil 2012: Onlinespil

Start det gamle modem, vi kårer årets bedste onlinespil.

1

Guild Wars 2 fejrer Wintersday her mellem jul og nytår.

ArenaNet leverede i 2005 det første Guild Wars, som allerede dengang bød på nogle væsentlig andre ideer for hvordan et MMORPG bør være i forhold f.eks EverQuest og World of Warcraft.

Sidstnævnte gik som bekendt hen og tog verden med storm, mens Guild Wars levede et relativt ubemærkelsesværdigt liv. Selv uden abonnement gik det dog aldeles fint, og allerede i 2007 blev det annonceret at der ville kommer en 2'er.

Denne gang skulle der for alvor gøres op med de etablerede og trætte paradigmer i genren.

Selvom Guild Wars 2 langt hen ad vejen ligner mastodonten World of Warcraft mere end 1'eren gjorde, så er der for alvor fuldt blus på nytænkningen. Væk er tanken om at monstre og “kills” kan stjæles. Væk er lange og forvirrende quest logs. Og væk er ideen om at enhver gruppe skal bestå af dps, tank og healer, på dansk: ham der uddeler skaden, ham der får tæsk, og ham der helbreder.

Læs vores anmeldelse af Guild Wars 2 her.

Guild Wars 2 er eksemplet på hvordan spilmønstre man tidligere har taget for givet og accepteret, kan vendes på hovedet, så de pludselig fremstår som surt arbejde og tidsspilde, frem for den underholdning de burde være. Guild Wars 2 kaster en smule realisme og logik over bord, så der er plads til at bruge tiden fornuftigt og underholdende. Her skal du ikke slave i timevis for at få et sværd, der er godt nok. Du skal bare gøre det, du synes er sjovt. Og de andre spillere vil sandsynligvis hjælpe dig, for I er aldrig modstandere (medmindre du spiller PvP naturligvis).

Guild Wars 2 er årets bedste onlinespil, fordi det i den grad rykker MMORPG genren op på et nyt niveau, som kommende spil må forholde sig til.

Hvad er Guild Wars 2? Se videoen her:

Runner-up til årets onlinespil: PlanetSide 2

Sony gik all-in på Free To Play modellen og leverede et pragtstykke med MMOFPS'et PlanetSide 2. En usædvanlig stejl indlæringskurve og et lidt forvirrende interface, kan ikke skjule, at der er tale om et fremragende spil.

Læs vores anmeldelse af PlanetSide 2 her.

Kommentarer (4)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...