Eurogamer.dk

Årets Spil 2012: Snigerspil

Her er spillet med de længste skygger og den skarpeste lommekniv.

1

Dishonored er et spil, der kæler for detaljen, om det så er i de mest makabre af stunder.

Dishonored (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

2012 var et særdeles godt år for dem, der foretrækker et liv blandt skyggerne og med hang til at skære halsen over på usympatiske aristokrater.

Amerikanske Arkane Studios' Dishonored simulerede dette bedre end nogen anden titel i det forgangne år. Et intenst og særdeles vellykket førstepersons-snigerspil sat i den skumle, men alligevel fascinerende fremtidsdystopi Dunwall City.

Læs Eurogamers fuldstændige vurdering af Dishonored som vellykket snigerspil

I rollen som kejserindens hjemvendte livvagt får spilleren indledningsvis at overvære, hvordan hun brutalt myrdes af kutteklædte fremmede og datteren, hvem man har et faderligt forhold til, kidnappes. Som om det ikke var nok, står en flok magtgerrige sociopater på spring for at overtage tronen, og de er ikke sene til at anklage dig, kejserindens egen livvagt, for mordet. Derfra starter en lang kamp for i første omgang overlevelse, men senere også hjemskaffelse af kejserindens datter og omstødning af de korrupte magthavende.

Dishonored er et stemningsspil som få. Et elegant univers, der fordrer nænsom udforskning, som spilleren søger at øge sit kamppotentiale og snige sig ind på de personer, der fortjener halsen skåret åben. Få spil er så fleksible i sit bane- og missiondesign som Dishonored, der tillader mange fremgangsmåder af mere eller mindre pacifistisk karakter. Spillet kan gennemføres uden at slå én eneste person ihjel, men skulle det friste, kan man også gå mere blodtørstigt til værks, da knive, håndpistoler og andre ubehagelige remedier står til rådighed i mangfoldigt antal.

Derfor er Dishonored et bedre snigerspil end Assassins Creed III

Begge fremgangsmåder er lige underholdende, hvilken er en sjældenhed inden for genren og giver god motivation for flere gennemspilninger. Alligevel er det livet i skyggerne, det ensomme, afventende hverv, der fascinerer mest. Følelsen af fuldstændig omnipotens, som man udser sig sit bytte og med ét slår til.

Dishonored, derfor, er årets bedste snigerspil blandt flere stærke kandidater.

Runner-up: Mark of the Ninja (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Mark of the Ninja er et spilmekanisk mesterværk. En mere rendyrket fortolkning af ninja-kunsten skal man lede længe efter, og alene derfor kravler det højt på listen for årets snigerspil. Kun dets audiovisuelle og narrative anonymitet holder spillet fra en førsteplads.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...