Eurogamer.dk

Årets Spil 2012: Familiespil

Her er spillet, der bedst af alle formåede at samle familien i det forgangne år.

Nintendo Land (Wii U)

1

Luigis Ghost Mansion er Nintendo Lands ab- solutte højdepunkt og basis for mange gode grin (gys) familiens medlemmer imellem.

For den japanske hardware- og softwareproducent Nintendo er computerspil ofte tænkt ind i en social kontekst. Sådan har det været siden de spæde NES-dage i midten af firserne, og sådan er det i dag, hvor Nintendo med deres netop lancerede Wii U-konsol slår endnu et slag for, at man samles omkring en spiloplevelse.

Måske ikke så overraskende, derfor, er det Nintendo, der står for årets bedste familieoplevelse, det med den Wii U-eksklusive udgivelse Nintendo Land.

Nintendo Land er et særdeles fremragende computerspil, der kombinerer original og ny spilmekanik med charmerende æstetik og social funktionalitet. Med 12 vidt forskellige mini-spil, såkaldte forlystelser, venter en lang række alternative, men vanvittigt underholdende spiloplevelser.

Læs Eurogamers fuldstændige vurdering af Nintendo Land her

Takket være Wii U-konsollens tavlecontroller tillader Nintendo Land såkaldt asymmetrisk gameplay, hvor spillerne deltager på ulige vilkår. Personen med tavlecontrolleren, som oftest, sidder nemlig med skjult information, der giver vedkommende en umiddelbar fordel. Til gengæld er de resterende deltagere, op til fire, i overtal, og således går regnestykket op.

I Luigis Ghost Mansion, eksempelvis, har én spiller i rollen som spøgelse til opgave at hjemsøge de resterende deltagere, der i fællesskab panisk forsøger at holde liv i deres lommelygter, der skal bruges til at fordrive spøgelset. Samme asymmetriske koncept er på spil i Mario Chase, hvor spilleren med tavlecontrolleren skal forsøge at undslippe alle andre. Der går ikke mange sekunder, før et kommunikativt kaos bryder ud, som disse forsøger at koordinere indfangelsen af spilleren med tavlecontrolleren.

Nintendo Land er et spil, der i høj grad foregår i det fysiske rum mellem fladskærm, tavlecontroller og de deltagende spillere. Samtidig er det let at gå til, hvorfor alle kan være med uanset erfaringsniveau. Et veloplagt familispil, ja, årets bedste, der nok skal få smilet frem hos enhver involveret part.

Kåringen blev i øvrigt, uafhængigt af panelets beslutning, bakket op af en repræsentant fra målgruppen, Hannah på 9.

Runner-up: Dance Star Party Hits (PS3)

Sonys forsøg på en Just Dance-konkurrent, Dance Star Party Hits, viste sig som en seriøs udfordrer til fjerde udgivelse i den hyperpopulære dansespilserie... og så er det bare fortsat hylende morsomt at se familiens medlemmer i rytmisk udfoldelse foran fjernsynet.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...