Eurogamer.dk

Årets Spil 2012: Mobilspil

Her er vores bud på årets bedste spil til at tage med på farten.

1

LASERAPTOR RAMPAGE! 11/10

I de gode gamle dage, før internettets udbredelse, vidste vi aldrig rigtig, hvordan et spil var, før vi prøvede det selv. Computerbladene gjorde deres bedste for at anmelde alt, men der var så mange små underlige udviklere på markedet, at man altid kunne blive overrasket over, hvad der stod på spilhylderne. Det var en fornøjelse af smide ukendte spil på, for man kunne altid blive overrasket. Sådan er det nu blevet igen på de mobile platforme. Der udkommer så mange spil, at det næsten er umuligt at holde styr på, og langt de fleste er billige nok til, at man tør tage chancen, bare på grund af et spils navn, grafik eller kortfattede beskrivelse.

Jeg tog chancen med Punch Quest efter at have set den hidsige trailer. Du er en lille gut, der konstant løber fra venstre mod højre, og du kan slå eller lave hoppende uppercuts, som kan ramme flyvende fjender og hoppe over forhindringer. Du slår så hårdt, at det rent faktisk sender dig hurtigere fremad, hvis du hele tiden svinger med næverne. Målet er så at overleve længst muligt og opretholde den længste kombination for at tjene flest mulige point, og det gør du ved at kæde dine angreb sammen.

I starten virker det hele meget enkelt, men efterhånden som du spiller og låser op for spillets enorme række af forskellige superkræfter og specialangreb, bliver det klart, at det hele handler om timing. Alle fjenderne, som består af horder af skeletter, orker, gobliner, flagermus, spøgelser og alle mulige andre ondskabsfulde væsner, kræver forskellige strategier. Men spillet er så hektisk, at du er nødt til at tænke virkelig hurtigt, og når det hele spiller sammen, føler du dig enormt sej. Det er frygteligt, forfærdeligt, ubehageligt vanedannende, for du føler hele tiden, at du kunne have gjort det LIDT bedre. Da det som regel ikke er muligt at overleve i mere end et par minutter, skal du jo lige have ét spil til. Det er noget nær det perfekte mobilgameplay med knivskarp styring, fantastisk retro-grafik, iørefaldende soundtrack og spandevis af bizar humor. Du har ikke levet rigtigt, før du har prøvet at spille bersærkernisse eller laserraptor i Punch Quest. Og så er spillet endda gratis.

Runner-up: Professor Layton and the Miracle Mask

Er du ikke til højspændt knytnæveaction, kan du i stedet vælge at smide det nyeste Professor Layton i din 3DS. Som Mark skrev i vores anmeldelse af spillet: "Udviklernes evne til at holde fortællinger og gåder friske er særegne, og selvom kendinge vil kunne nikke genkendende til meget, er der tilpas med nyt til, at spillet ikke gentager tidligere udgivelser i overdreven grad." Der er med andre ord lagt op til massevis af hygge og hovedbrud i Professor Laytons unikke univers.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...